Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2012-03-22
Upplaga
3
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Medarbetare
Jonson, Christer (form)
Dimensioner
18 x 120 x 20 mm
Vikt
240 g
SAB
K.5
ISBN
9789173535649
Brev från nollpunkten : historiska essäer (pocket)

Brev från nollpunkten : historiska essäer

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2012-03-22
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Brev från nollpunkten är en samling historiska essäer som på olika vis berör och belyser det mörka 1900-tal som nu har nått sin ände. Styckenas motiv spänner från det första världskriget, seklets startpunkt och ur-katastrof, över olyckorna 193945 och den totalitära erfarenheten i dess stalinistiska och nazistiska skepnader, ända fram till dagens krig på Balkan och i Afghanistan vilka skildras utifrån författarens egna erfarenheter på plats.
I essäerna bjuds läsaren på en rad detaljskarpa och drabbande skildringar av personer och händelser, fenomen och miljöer. Där kan man bl.a. läsa om vad som hände när Hitler och Stalin tävlade om att bygga världens största byggnad; om den engelske konstnärens upplevelser i 1917 års skyttegravar, som resulterade i några av seklets mest skakande målningar; om den unga ryskan som tillbringat hela sitt unga liv i bolsjevikernas jet-set men som senare miste allt i 30-talets utrensningar; om den första eldstormen och atomvinterns vridna logik; om USA:s osannolika och paradoxfyllda nederlag i Vietnam; om Förintelsen och om den SS-man som i hemlighet försökte stoppa den. Kort sagt: ett möte med hjältar och krukor, hantlangare och åskådare, offer och bödlar i detta det mest våldsamma och tragiska sekel som historien skådat.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Brev från nollpunkten : historiska essäer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lysande helt enkelt
  Moses49, 18 juli 2014

  Brev från nollpunkten består av en samling essäer som beskriver några av 1900-taltes största ohyggligheter.
  Stilrent och träffsäkert lotsas vi genom lervällingens Flandern via Sovjetsystemets till synes slumpmässiga nednötning av den egna befolkningen, och det totala bombkrigets fasor fram till nollpunkten i Nagasaki 9 augusti 1945.
  Läs den och läs den igen!

 2. Brev från nollpunkten
  Barkos, 27 mars 2014

  En av mina fem favoritböcker. Och jag inte bara SKULLE rekommendera den, jag HAR rekommenderat den till säkert tjoget personer.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Brev från nollpunkten : historiska essäer