Kvinnor i Japan under tusen år : nio porträtt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2013-02-15
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
236 x 140 x 25 mm
Vikt
594 g
SAB
305.40952,Ohja
ISBN
9789173536172
Kvinnor i Japan under tusen år : nio porträtt (inbunden)

Kvinnor i Japan under tusen år : nio porträtt

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-02-15

Slutsåld

Att japanska kvinnor har varit undertryckta i alla tider är en allmän missuppfattning. Det har alltid funnits starka kvinnor i Japan. Här möter vi en kejsarinna, en författare, en shogunänka, en samurajhustru, en amma, en läkare, en skolfröken, grundaren av den första feministtidskriften och en sångidol. De har alla lämnat outplånliga spår i Japans historia.
Monica Braw, en av Sveriges främsta japankännare, berättar personligt om mötena med dem på platser där de levde och om deras kontroversiella eftermälen.
Monica Braw är fil. dr i japansk historia. Hon var tidigare Svenska Dagbladets korrespondent i Tokyo och har skrivit en lång rad böcker om Japan, såväl skönlitterära berättelser som fackböcker. Den senaste är Trollsländans land Japans historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kvinnor i Japan under tusen år : nio porträtt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressanta kvinnor - bristande historieskrivning
    Lena Andrén, 16 mars 2015

    En eloge till Braw för att hon uppmärksammar dessa kvinnor. Men just därför är det så synd att hon som historiker inte har uppdaterat sig utan ligger kvar i en daterad och rätt undermålig historieskrivning,

    Jag saknar till exempel ett textkritiskt hållningssätt. t.ex. bara för att en person (Murasaki) skriver något i sin dagbok behöver det inte innebära att hon tycker så "innerst inne" och det är heller inte intressant. Det intressanta är att hon skriver det hon skriver ställt emot ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Monica Braw