Winston Churchill : citat (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2013-11-21
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Översättare
Margareta Eklöf
Originaltitel
The Wicked Wit of Winston Churchill, revised edition
Medarbetare
Wadsted, Sebastian (form)
Dimensioner
205 x 108 x 16 mm
Vikt
255 g
SAB
Bbh,080
ISBN
9789173536646
Winston Churchill : citat (inbunden)

Winston Churchill : citat

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2013-11-21

Slutsåld

"Politik är som att vakna på morgonen. Man vet aldrig vems huvud som ligger på kudden." I denna tänkvärda och roliga bok, den första sammanställningen på svenska, presenteras citat från Churchills hela karriär. Här finns allt från berömda historiska yttranden som "vi har inget annat att erbjuda än blod, möda, tårar och svett" och "Från Stettin vid Östersjön till Trieste vid Adriatiska havet har en järnridå sänkts över kontinenten" till vitsigheter som "champagne ska vara torr, kall och gratis".

Förord av Svante Nordin, som tidigare i år gav ut boken Winston Churchill och den brittiska världsordningens slut, inledning av bokens redaktör Dominique Enright och en kort sammanfattande kronologisk översikt över Churchills liv. Detta inleder en mycket trivsamma citatsamling, Winston Churchill Citat, som förlaget Atlantis har haft den goda smaken att ge ut.
svenskawinstonchurchill.wordpress.com
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Winston Churchill : citat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Härliga och användbara citat
    Birgitta K, 16 juni 2014

    Roliga och tänkvärda citat i behändigt format. Många har man träffat på tidigare, somliga är nya och satta i sitt sammanhang.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dominique Enright