Promenader i Virginia Woolfs London (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2014-09-30
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
215 x 125 x 30 mm
Vikt
558 g
SAB
Gez Woolf, Virginia
ISBN
9789173537025

Promenader i Virginia Woolfs London

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-09-30

Slutsåld

Virginia Woolf älskade London. Och hon älskade att promenera längs de stora shoppingstråken och paradgatorna, genom de vidsträckta parkerna och i myllret av gränder och prång. Hon lät också sina romanfigurer vandra på stadens gator för att konfronteras med verkligheten. För Woolf var det moderna Londons centrum laddat med löften om utveckling och frigörelse. Som till en magnet dras hennes tidiga romanfigurer dit, medan de i hennes senare författarskap kastas ut därifrån. Med Promenader i Virginia Woolfs London har Lisbeth Larsson skrivit en spännande vägvisare in i ett av världslitteraturens största författarskap och dess huvudscen London. Lisbeth Larsson är professor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Promenader i Virginia Woolfs London. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Walk on by
  Malte Larsson, 7 december 2020

  Efter att ha gått mycket i London i dessa kvarter är det ett lyft att få ytterligare en dimension vad dessa kvarter betytt tidigare. Den är dock lite tungläst och man får ta sig igenom boken i små porttioner. Men välskriven och väl underbyggd.

 2. Specialintresse
  Eva Mari Sundberg, 12 november 2014

  En mycket bra bok för dig som gillar Wirginia Woolf och London. Kanske man behöver ett specialintresse men då är den väl värd att läsa. Man får lust att själv göra en resa i dessa fotspår.

 3. Lärd och underhållande
  Nils Weijdegård, 12 november 2014

  Lisbeth Larssons bok "Promenader i Virginia Woolfs London" är en underhållande och intressant undersökning av Woolfs romaner med utgångspunkt från hur personerna i romanerna vandrar runt i London. Avslöjande och otroligt underhållande och dessutom får man en utmärkt bild av Woolfs författarskap och hennes feminism och henen syn på det samtida Storbritannien.
  Lättläst och ändå djupsinnigt.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lisbeth Larsson