Sven Stolpe - blåsten av ett temperament (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2014-11-17
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
220 x 150 x 30 mm
Vikt
615 g
SAB
Gcz Stolpe, Sven
ISBN
9789173537407

Sven Stolpe - blåsten av ett temperament

(9 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-11-17
239
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sven Stolpe var en av Sveriges genom tiderna mest produktiva och lästa författare. På meritlistan finns romaner, essäer, litteraturhistoria, och biografier över den heliga Birgitta och drottning Kristina. Samtidigt var han debattör, filmmakare, tevekändis och frontfigur för katolicismen. Han har varit svår att placera in i strömningar eller grupperingar och kulturetablissemanget hatade honom. Bland den breda allmänheten fanns dock
många som älskade honom för hans kvickhet och snabba repliker. Det slog alltid gnistor kring hans namn. Svante Nordins bok är den första heltäckande biografin. Den är baserad på ett stort material av brev, dagboksanteckningar, publicerade verk och dokument som nyligen blivit tillgängliga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sven Stolpe - blåsten av ett temperament
 2. +
 3. Winston : Churchill och den brittiska världsordningens slut

De som köpt den här boken har ofta också köpt Winston : Churchill och den brittiska världsord... av Svante Nordin (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sven Stolpe - blåsten av ett temperament. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hederligt om Sven Stolpe
  Scriver, 3 maj 2016

  Jag har alltid beundrat Svante Nordin för hans flit och lärdom. Denna gång tycks han ha gått i land med konststycket att skriva en rättvis biografi över Sven Stolpe!

 2. Viktigt om ett nära förflutet
  Homer, 8 mars 2016

  Mycket intressant, välskrivet och välinformerat om en person och en epok i svenskt kultur- och samhällsliv som är värd mycket uppmärksamhet.

Visa alla 2 recensioner