Rim och reson : om att skriva vistexter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
87
Utgivningsdatum
2008-08-12
Upplaga
1
Förlag
Kabusa Böcker
Medarbetare
Persson, John (form) / Wester, Jocke (form)
Illustratör/Fotograf
Karin Casimir-Lindholm
Dimensioner
200 x 148 x 6 mm
Vikt
140 g
SAB
Ijat
ISBN
9789173550727

Rim och reson : om att skriva vistexter

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2008-08-12
92 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Första svenska boken om konsten att skriva vistexter
Hur får jag som visskrivare fram mitt budskap i texten? Hur får jag lyssnaren att uppleva innehållet? Christina Kjellsson tar läsaren i fast hand och ger oss alla som är intresserade av visor lyssnare som vismakare konkreta instruktioner i konsten att skriva vistexter.
I folksång och visor är det, till skillnad från popmusik, texten snarare än melodin som står i förgrunden. En bra visa kräver därför att visskrivaren lägger mycket kraft, känsla och tanke i själva textarbetet.
Rim och reson Om att skriva vistexter är en muntert pedagogisk genomgång av hantverket bakom vistexter, med illustrationer som speglar texten. Vilka arbetssätt ger resultat? Vilka fallgropar lurar? Kjellsson ger också visskrivaren goda råd om hur man kan utveckla sitt kreativa arbete. Hennes gedigna erfarenhet, varma tonfall och texter och bilder kryddade med humor stimulerar läsaren till skapande. Vi får också goda tips på hur man arbetar med texter i grupp.
Christina Kjellsson (f. 1962) har lång erfarenhet av vistexter. Bland annat som föreläsare på Vislinjen vid Nordiska folkhögskolan Kungälv och Visskolan i Västervik. Hon är en etablerad och mycket uppskattad liveestradör och har gett ut fyra vissamlingar: Ordagrant (2004), 39plus (2003), Mitt i en mening (2000) samt Långt till Amerika (1995). Christina Kjellsson har även skrivit kåserier om tillvaron för P4.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rim och reson : om att skriva vistexter
 2. +
 3. En droppe midnatt

De som köpt den här boken har ofta också köpt En droppe midnatt av Jason Timbuktu Diakité (pocket).

Köp båda 2 för 146 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Kjellsson

 • Solknepet

  Christina Kjellsson

  Mirjam är sex år. Hon bor med mamma och pappa, hundarna bor ute. Mirjam pratar mycket. Och tänker mycket. Du är duktig du Mirjam, brukar de vuxna säga. Och att hon nog kommer bli präst. Det är mycket man ska förstå och ännu fler saker man måstegör...

 • Nu är jag ung hela mitt liv

  Christina Kjellsson

  Det är vår, Mirjam går i åttan och hon vet att något måste förändras. Hon bestämmer sig för att sluta vara ensam, göra andra val, inte vara rädd utan leva livet fullt ut. Hon blir någon annan, någon som plötsligt syns. Men det är ett liv i balans,...

Bloggat om Rim och reson : om att skriva vistexter