Pärlor till Pappa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2008-08-15
Upplaga
1
Förlag
Kabusa Böcker
Medarbetare
Wester, Jocke (form)
Dimensioner
235 x 174 x 6 mm
Vikt
240 g
SAB
Hcf
ISBN
9789173550802
Pärlor till Pappa (inbunden)

Pärlor till Pappa

Inbunden, Svenska, 2008-08-15

Slutsåld

Liten björn med svåra frågor
Efter den vackra Trutsommar är Maud Mangold och Sassa Buregren aktuella med ännu en stark barnbok.
Sonja är en liten björn som längtar efter sin pappa. Han får inte komma hem. Det är mycket ledsamt att ha det så. Sonja bestämmer sig för att hälsa på Pappa, hon ska ge honom ett pärlhalsband och kanske ställa den där frågan som är så svår att ställa, den om varför Pappa försvann. Varför han bor i fängelset? För att hälsa på honom måste Sonja ta sig över svåra och hemska hinder. Hon går över vidd och sörja och får möta taggiga fiskar och den hemska slamgrumsarn. Men när Sonja tänker på Pappa vågar hon allt.
Pärlor till Pappa är en sorglig, men också hoppingivande och stärkande bok för barn om hur det kan vara när en förälder plötsligt försvinner. Maud Mangold skriver tänkvärt om en liten björn med svåra frågor och Sassa Buregrens vackra och mörka illustrationer fångar varenda känslostämning.
Maud Mangold (f.1954) har tidigare skrivit en rad barn- och ungdomsböcker bland andra Glaspärleresan (Rabén & Sjögren, 1999) och Fågelhjärtat (Rabén & Sjögren, 2003) som båda ingår i serien Landet innanför.
Sassa Buregren (f.1953) är konstnär, illustratör och författare och har bland annat gett ut Demokratihandboken (Tiden, 2001) och Lilla feministhandboken (Tiden, 2006)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna