Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2009-07-13
Upplaga
1
Förlag
Kabusa Böcker
Medarbetare
Blackwell, Tintin (form) / Sjölin, Lisa (form)
Dimensioner
147 x 108 x 16 mm
Vikt
140 g
SAB
Hc
ISBN
9789173551212

Sirila gentlemän sökes

(91 röster)  |  Läs 14 recensioner
Pocket, Svenska, 2009-07-13
50 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sirila gentlemän sökes. Vi är två ensamstående damer, 81 och 79 år, varav en är lite halt. Vi söker var sin manlig vän. Vi vill gärna att ni bor i Tomelilla eller dess närhet och har bil så ni kan köra oss till Kivik när fruktträden blommar. / Sista försöket /.

Nu börjar äventyret! Alma och Margit vet inte riktigt vad sirila betyder, men det ser bra ut i kontaktannonsen, och nu väntar de ivrigt på svar. I väntan på trevliga män vänder Alma och Margit upp och ner på Solgläntans äldreboende där de bor temporärt. Deras hus ska jämnas med marken av Tomelilla kommun och i väntan på lägenheter bor de på pensionärshemmet. Där väntar utmaningar: Den bitska föreståndaren Ulla vet inte vem hon tampas med när hon trilskas med damerna, och oppositionsrådet Kjell får också sina fiskar varma. Gamla damer sitter inte där man sätter dem!

Karin Brunk Holmqvist tillhör idag våra populäraste underhållningsförfattare med böcker som Potensgivarna, Rapsbaggarna och Villa Bonita. Hon har varit verksam som trollkarl, mannekäng, politiker, revyprimadonna och statist i Hasse & Tage-filmerna och är mycket populär som föredragshållare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sirila gentlemän sökes
 2. +
 3. Rosa elefanter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rosa elefanter av Karin Brunk Holmqvist (pocket).

Köp båda 2 för 100 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Sirila gentlemän sökes. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kluriga tuffa äldre damer
  Margareta , 14 januari 2016

  Man kan riktigt känna atmosfären i berättelsen om de två damerna och deras ideer om att hitta sina drömmän på äldre dar.
  Läst den för andra gången och säger bara: LÄS DEN! En av författarens bästa.

 2. kanonrolig bok
  Widan, 14 juli 2014

  Denna bok måste läsas av alla ingen nämn och ingen glömd, förvånande hur denna författare bara kan komma på sådana historier som verkligen får en att tycka att livet är nog bra härligt

 3. Underbar historia
  Eva Helander (Tyresö), 12 mars 2014

  Ännu en underbar historia av Karin Brunk Holmqvist, om två äldre väninnor som på gamla dagar bestämmer sig för att annonsera efter varsin gentleman att umgås med.

 4. Sirila män
  Gun Jaredal, 11 mars 2014

  Karin är en jättebra författare. Min man är 60 år och har läst en bok tidigare i sitt liv. Sen han började läsa dessa böcker så vill han bara ha fler han har snart läst alla Karins böcker

 5. Härligt rolig!
  Kerstin, 3 februari 2014

  Småspännande, rolig, gläder mig över att äldre personer beskrivs så härligt och positivt. Som vanligt tog boken slut alldeles för fort.

 6. Sätter äldre på kartan. Ökar förståelsen på ett...
  Karin Lundtofte, 12 november 2013

  Sätter äldre på kartan. Ökar förståelsen på ett humoristiskt sätt att äldre människor bara är äldre utanpå och möjligheten finns att "leva" tills man dör.

 7. Underhållande, men på en del sätt också irriterande....
  Therese, 1 augusti 2013

  Underhållande, men på en del sätt också irriterande. En del av karaktärerna är skrivna på ett sätt som irriterar mig, kan inte sätta fingret på om det är meningen eller om jag bara inte är målgruppen för boken. Men på det stora hela så är det en underhållande historia.

 8. Jag älskar Karin Brunk Holmqvists böcker. Denna bok...
  Lars Enghed, 10 juli 2013

  Jag älskar Karin Brunk Holmqvists böcker. Denna bok som handlar om två äldre damer och deras liv är mycket underhållande och rolig. Skön avkoppling.

 9. Härlig bok att läsa själv eller ge bort till vänner i...
  Jana, 3 juni 2013

  Härlig bok att läsa själv eller ge bort till vänner i alla åldrar. Bjuder på många skratt men även funderingar över livet.

 10. Lite kruligare läsning, men ack så bra den oxå var,...

  Lite kruligare läsning, men ack så bra den oxå var, jag bara älskar hennes stil att skriva bra böcker. Min granne har nu lånat den också, så vi får höra av henne senare och resensera vad hon tycker.

 11. Besviken
  Jeans, 20 september 2012

  Författaren har ingen eller mycket begränsad kännedom hur kvinnor vid den ålder lever och vilka behov de har. Storryn kunde ha blivit bättre om det fanns någon förankringen i verkligheten. Hon har i det närmaste idiotförklarat den mogna kvinnan.

 12. Charmigt och välskrivet
  lillacarro, 2 februari 2012

  Som vanligt skriver Brunk Holmqvist på ett charmigt sätt och hon visar ännu en gång prov på att hon är mästare på att beskriva miljöer och karaktärer. Det här är lättsmält och trevligt!

 13. Sirila Gentlemän sökes
  Elvysaga, 11 mars 2011

  En väldigt rolig bok som gett mig många skratt. Känner faktiskt igen mig att det skulle kunna vara jag själv när jag kommer i åldern som damerna är.

 14. Helt underbar!
  Tina, 11 november 2009

  Återigen har Karin Brunke Holmqvist lyckats! Berättelsen om de två gamla damerna är så rolig och fängslande. Att nåt så enkelt kan bli så bra!

Visa alla 14 recensioner

Bloggat om Sirila gentlemän sökes