Det första jag tänker på (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2010-08-15
Upplaga
1
Förlag
Kabusa Böcker
Översättare
Ninni Holmqvist
Originaltitel
Det første jeg taenker på
Medarbetare
Blackwell, Tintin (form) / Sjölin, Lisa (form)
Dimensioner
178 x 110 x 14 mm
Vikt
110 g
SAB
Hce
ISBN
9789173551526

Det första jag tänker på

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2010-08-15

Slutsåld

Sorg, skuld och godhetens tyranni

Lisa är präst i en liten by. I sitt arbete möter hon livets grymma nyckfullhet som tröstare och själasörjare.

En dag blir Lisas sjuårige son påkörd av en smitare och avlider senare på sjukhuset. Lisa är van vid att vara den som tröstar - inte den som behöver tröst. Hon vägrar att acceptera det som skett och försöker allt mer desperat finna den skyldiga bilföraren. Polisen har ingen misstänkt, men det står klart för alla att det nog inte var en främling som körde sin bil längs den ödsliga vägen

Det första jag tänker på griper tag i läsaren som en riktigt bra kriminalroman. I Danmark har romanen belönats med landets största litteraturpris, BG Banks Litteraturpris.

Ida Jessen är en av dagens stora danska författare. Hennes romaner får både läsare och recensenter att jubla. Hon har skrivit flera framgångsrika romaner och är utgiven även i Tyskland, Norge och Holland.

Ida Jessens psykologiska realism är i toppklass

Politiken

Fascinerande psykologiskt drama

Information
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det första jag tänker på. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sorgbearbetning
    Frida, 23 juli 2011

    Här får vi träffa Lisa och Frederik som förlorar sin son Gustaf i en tragisk smitningsolycka. Baksidan ger tanken på att detta är en deckare, där Lisa blir desperat över att hitta förövaren som alla tror finns i bekantskapskretsen. Historien är dock något annat, en roman som skildrar sorg och vad den gör med människor. Hur sorg kan ta olika uttryck och hur alla berörs av det tragiska, inte bara de närmaste.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ida Jessen