Stenhimlen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2011-07-18
Upplaga
1
Förlag
Kabusa Böcker
Dimensioner
179 x 110 x 14 mm
Vikt
140 g
SAB
Hc
ISBN
9789173551878

Stenhimlen

(95 röster)  |   Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2011-07-18
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Erna är 34 år och okysst. En dag ropar hon in en låda med hembygdsböcker på auktionen efter rektor Påhlsson. Den öppnar nya dörrar. I fantasin och i verkligheten.
Erna Henningsson är klipsk, konstnärligt begåvad och har ett hjärta av guld. Hon bor kvar hemma på gården på Österlen och hennes stränga pappa underlättar inte direkt livet för Erna och hennes mamma.
I sitt auktionsfynd med hembygdsföreningens gamla årsböcker hittar hon ett brev. Det är ett innerligt kärleksbrev till framlidne rektor Egon Påhlsson från Maria. Men Erna vet att rektorns fru hette Marta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stenhimlen
 2. +
 3. Kaffe med musik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kaffe med musik av Karin Brunk Holmqvist (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Stenhimlen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mysig läsning
  Jenny, 16 september 2014

  Underfundig, givande och avkopplande läsning. En bok att bli glad av, efter att ha läst denna har jag köpt fler böcker av samma författare.

 2. Härlig historia
  - (Tyresö), 12 mars 2014

  Återigen en härlig historia av Karin Brunk Holmqvist, om Erna som är en lite hunsad 30-årig kvinna som bor kvar hemma hos sina föräldrar. Fadern är väldigt sträng men en dag då Erna träffar en man lyckas hon frigöra sig och skapa början till ett eget liv.

 3. Jag har redan rekommenderat denna!
  Kerstin, 3 februari 2014

  Underligt hur man kan tycka att man känner sig hemma i trakten och med människorna. Dessa böcker ger många tankar över hur livet kan te sig, samtidigt som att de ger en varm och god känsla. En stor människokännedom kopplad till varm humor ger strömmar genom boken.

 4. En klassisk Karin Brunk Holmqvist-bok - gillar man de...
  Marie, 6 september 2013

  En klassisk Karin Brunk Holmqvist-bok - gillar man de tidigare så gillar man denna också. Lättläst och smårolig med ett bra slut.

 5. Ännu en gång så skriver Karin på ett sånt där...
  Lena N, 2 juli 2013

  Ännu en gång så skriver Karin på ett sånt där fantastiskt vis som bara Karin kan. Gillade den här boken lika mycket som hennes övriga. För er som gillar Karins böcker-läs även "Surt sa räven om rabarberna". En favorit för mig!

 6. Stenhimlen
  Gittelitt, 4 mars 2012

  Jag har läst fem av hennes böcker i rask takt och älskar dem. Författaren skriver så varmt och enkelt om vanliga människor som ofta har hamnat lite på sidan om. Jag älskar att läsa om dessa människor. Att följa resan till en bättre självkänsla hos dem, ju närmare slutet av boken man kommer.

  Stenhimlen är en underbar beskrivning av en vresig make/far samt en mor och dotter som ändå kan se det fina i livet. Boken handlar om hur den vuxna dottern frigör sig från sin far och hur hennes ... Läs hela recensionen

 7. Insiktsfullt och empatiskt
  Sssiamesia, 16 januari 2012

  Bokens huvudperson Erna ser dag läggas till dag och livet sakta rinna förbi medan hon sitter kvar i sitt föräldrahem, avskuren från yttervärlden och tillsammans med sin mor hårt kontrollerad av en sannolikt personlighetsstörd hustyrann till far. En rad sammanfallande händelser tillsammans skapar en öppning för Erna, som så sakteliga börjar finna en väg ut ur sin låsta tillvaro och mot ett eget liv.

  En mkt fin och kärleksfull skildring av en svårfångad mänsklighet som bär ett tydlig... Läs hela recensionen

 8. Stenhimlen
  Susanne, 14 december 2011

  Ännu en mycket bra bok av Karin,i samma klass som " Sirila Gentlemän" och " Rapsbaggarna "
  Man kan riktigt känna hur ynklig och ful huvudpersonen känner sig och gläds med henne när hon hittar kärleken.
  Detta är min favorit,helt klart.. kanske för att historien utspelas i min hemort-Kivik.......................

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Karin Brunk Holmqvist