Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-02-03
Förlag
Kabusa Böcker
ISBN
9789173552103
Den röda damcykeln (e-bok)

Den röda damcykeln (e-bok)

E-bok, Svenska, 2014-02-03
53
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En drogpåverkad man hugger ihjäl sin fru med en yxa medan parets barn låser in sig i badrummet. Det ser ut att vara ett sorgligt rutinfall för kommisarie Sören Högström och hans kollega Fatima Wallinder vid länskriminalen i Göteborg, men det blir mer komplicerat när Wallinder upptäcker att mördaren för tio år sedan begick samma brott, då i närvaro av sin numera 17-åriga dotter. Dottern är försvunnen och Wallinder börjar söka efter henne, utan att förstå att hon utsätter sig själv för livsfara.

Samtidigt dyker en ung flicka plötsligt upp hos Oskar Lagerström, en lätt alkoholiserad och deprimerad änkling som fortfarande sörjer den trafikolycka som kostade hans fru och dotter livet tio år tidigare, en olycka som han själv orsakade. Den unga flickan flyr från något och har ingenstans att bo. Hon vägrar att tala om vad hon heter och Oskar kallar henne Felicia efter sin dotter. Men vem är hon? Och varför hittar han en röd damcykel i trädgården? Är det bara en slump att den ligger där eller har den något att göra med den bok Oskars fru publicerade precis före olyckan, en bok med namnet Den röda damcykeln, om mäns våld mot kvinnor?

Den röda damcykeln är en roman om de tysta offren. De som får leva med skammen och vetskapen om att vara barn till en mördare. Och om alla de barn som ingen bryr sig om tills någon börjar utnyttja dem.

Pressröster:

Det här är en välskriven bok som är svår att lägga från sig.

Eva Högkvist, Dalademokraten

En spännande, underhållande och tänkvärd historia

Veit G:son Berg, BTJ

Jag är glad att jag till slut tog mig tid att läsa Den röda damcykeln [...] för den goda och varma ton som genomsyrar boken. Det känns som att här handlar det om riktiga levande människor, inga cyniska snutschabloner, viljelösa offer eller parodiska skurkar.

Lotta Bergström, Hallands Nyheter

För mig är det första mötet med Fatima Wallinder [...] ett möte som ger mersmak.

Liv Beckström, Kommunalarbetaren
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den röda damcykeln