Själlös (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Alexia Tarabotti (del 1)
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2012-04-20
Upplaga
1
Förlag
Styxx fantasy
Översättare
Lena Karlin
Originaltitel
Soulless
Medarbetare
Henriksson, Anna (form) / Panepinto, Lauren (form)
Dimensioner
210 x 134 x 35 mm
Vikt
540 g
SAB
Hce
ISBN
9789173552271
Själlös (inbunden)

Själlös

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-04-20

Slutsåld

Att vara Alexia Tarabotti i det viktorianska London är inte det lättaste. För det första har hon ingen själ. För det andra är hon redan tjugofem år och fortfarande ungmö, ett faktum som inte blir bättre av att hon är rejält kurvig, frispråkig och, värst av allt, halv italienska. Men detta är bara början på Alexias problem. Döda vampyrer, alldeles för stiliga varulvar och hemliga sällskap är snart vardagsmat och frågorna hopar sig: Är hennes själlösa förmågor verkligen en tillgång? Vem är fienden egentligen? Och viktigast av allt: Finns det te?

Själlös är den första delen i serien om den själlösa Alexia Tarabotti och utspelar sig i ett alternativt London i slutet av 1800-talet, där vampyrer och varulvar är en del av samhället. Det är en ångande steampunk-roman fylld av spänning, romantik, humor, luftskepp, bläckfiskar och bakelser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Själlös. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Favorit!
  Manda, 16 oktober 2017

  Otroligt rolig med underbara karaktärer och vitsig humor. Jag älskar kombinationen av steampunk och fantasy, och Alexia är en underhållande berättare.

 2. Själlös
  Bokälskaren, 25 februari 2014

  Alexia Tarabotti lever i 1800-talets London, där människorna lever sida vid sida med övernaturliga varelser såsom varulvar, vampyrer och spöken. Fröken Tarabotti själv är i högsta grad en del av detta samhälle; hon är vad som kallas själlös, och hennes blotta beröring neutraliserar övernaturliga förmågor. Förutom att hon är själlös är fröken Tarabotti dessutom halvitalienska med generöst tilltagna kurvor och dito näsa. Dessutom är hon inte särskilt intresserad av mode, läser böcker och är ona... Läs hela recensionen

 3. En bok som innehåller allt
  Bokslukaren, 23 september 2012

  För mig var denna bok omöjlig att lägga ner och jag läste den i två omgångar, första halvan på kvällen och resten på morgonen efter. Huvudkaraktären Alexia är precis en sådan kvinna jag älskar att läsa om. Hon kan ta vara på sig själv och är snabb att ge svar på tal och detta ger väldigt många humoristiska inslag. Många av karaktärerna har fängslande personligheter som gör att de lever sig kvar trots att man lagt undan boken. Författaren Gail Carriger har lyckats väva in vampyrer och varulvar... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Själlös