Särskild (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
De sära (del 2)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2012-08-17
Förlag
Kabusa Böcker
Medarbetare
Henriksson, Anna (form)
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
417 g
SAB
Hc
ISBN
9789173552547
Särskild (häftad)

Särskild

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2012-08-17

Slutsåld

Det är festival i Malmö, och festivalen har lockat mer än bara vanliga människor. De sära har kommit till stan för att jaga, slåss och roa sig. Men bakom musiken, de glättiga scenerna och festivalstånden ruvar mörker och hemligheter.

Udda har börjat drömma igen, och hennes drömmar leder henne tillbaka till den karismatiske hamnskiftaren Hem ming och till det enigmatiska Oraklet som bor i toppen av Turning Torso. Uddas förmågor gör henne till både en tillgång och ett hot för de krafter som rör sig i Malmös sära värld. Där finns de som vill utnyttja henne, men ock så de som fruktar henne och vill förgöra henne. Magrete, Hemmings brutala mäster, gillar inte att Udda har svurit sin lojalitet till Oraklet och en sammandrabbning är över hängande. Hamnskiftare, drömmare, lotsar, eldtursar och orakel vem går segrande ur striden?

Särskild är den andra delen i Nene Ormes banbrytande urban fantasy, som utspelar sig i Malmös andra värld, en värld fylld med fantastiska varelser som man annars bara kan läsa om i sagorna. Filmoption är såld för första delen, Udda verklighet, utkom 2010.

Nene Ormes är född 1975 och bor i Malmö med sin man och alldeles för mycket böcker. Till vardags arbetar hon på Science Fiction Bokhandeln och hon är ofta ute och pratar om sina böcker och sitt skrivande.

Jag älskar Nene Ormes värld och karaktärerna som befolkar den.
Sara Bergmark Elfgren, författare till cirkeln
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Särskild. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  Emma Wallerström, 1 februari 2016

  Grymt bra bok! Längtar så på nästa! Riktigt bra tonårs/ungdomslitteratur. Precis lagom mix av den vanliga världen och fantasy. Läs gärna del ett först! ;)

 2. Udda har inte drömt några sära drömmar på ett bra tag,...
  Bokälskaren, 2 september 2013

  Udda har inte drömt några sära drömmar på ett bra tag, och istället kunnat ägna sin tid åt att ta hand om Daniel, som sakta men säkert återhämtar sig efter kidnappningen, och att återskapa ett förtroende på sitt jobb. Udda har saknat sina drömmar en aning; dels så har hon haft dem så länge hon kan minnas, och dels så vet hon ju nu vad de innebär. Innan hon vet ordet av så är de dock tillbaks, som om de aldrig varit borta, och Udda tar på nytt kontakt med Hemming, som hon inte haft någon konta... Läs hela recensionen

 3. särskild
  sweetbabou, 26 januari 2013

  Sträckläste den . Omöjlig att släppa.
  Roligt med Malmö festivalen som platsen för boken.

Visa alla 3 recensioner