Udda verklighet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
De sära (del 1)
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2012-08-01
Upplaga
1
Förlag
Styxx fantasy
Medarbetare
Henriksson, Anna (form)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Hc
ISBN
9789173552981
Udda verklighet (pocket)

Udda verklighet

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2012-08-01

Slutsåld

I en dröm ser Udda en kvinna som flyr för sitt liv i spårområdet vid Malmö Central. I jakten efter sanningen bakom drömmen försvinner Uddas vän Daniel spårlöst och när Udda tvingar sig ner i gångarna under spårområdet för att leta efter honom hittar hon en annan verklighet, långt ifrån det vardagliga livet i Malmö. Här finns de Sära - hamnskiftare, gudinnor, orakel och annat - rivaliserande grupper som är mycket, mycket angelägna om att vinna över henne till sin sida. Uddas gåva att sanndrömma att hon är andra människor och veta vad de tänker är ett hot men lika mycket en möjlighet att kunna påverka framtiden.

I en dröm ser hon Daniel i händerna på en sadistisk varelse som förtär människors minnen som livselixir. Med hjälp av sin nye vän Hemming färdas hon genom rum och tidsepoker hon inte anade fanns för att hitta ett sätt att rädda Daniel medan han fortfarande är i livet.

Udda verklighet är något så ovanligt som en svensk urban fantasy. Här lever Sära, mitt ibland de Ordinära, med sitt eget rättsystem, interna stridigheter och med det ständiga hotet att bli upptäckt.

Nene Ormes debuterar med en roman som utspelas i, över och under Malmö, där hon också bor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Udda verklighet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jag fastnade inte för Udda verklighet. Den var, som...
  Caroline Alderfalk, 13 augusti 2013

  Jag fastnade inte för Udda verklighet. Den var, som jag beskrev för en vän, för verklig och overklig på samma gång. Grundstoryn är bra men boken verkar inte riktigt genomarbetad eller välskriven. Tyvärr ingen bok för mig som annars gillar fantasy och si-fi.

 2. Jag MÅSTE få läsa en uppföljare till den här. Bästa...
  Evelina Karlsson, 18 juni 2013

  Jag MÅSTE få läsa en uppföljare till den här.
  Bästa svenska fantasyn jag läst på länge, och att den dessutom utspelar sig i det urbana Malmö är icke att förakta. Bra rolig och inte för barnslig trots magin.

 3. Udda har så länge hon kan minnas haft svåra...
  Bokälskaren, 9 maj 2013

  Udda har så länge hon kan minnas haft svåra sömnproblem, i form av hemska mardrömmar med tillhörande hallucinationer och osäkerhet om vad som egentligen är dröm och vad som är verklighet. Hennes uppväxt har på grund av detta problem kantats av besök hos diverse terapeuter, som utan större resultat försökt hjälpa henne. Hennes familj tycker att Uddas problem är märkligt och genant: det är ingenting de vill prata om eller låtsas om.

  Den enda Udda kan prata med om sitt problem är Danie... Läs hela recensionen

 4. udda verklighet
  sweetbabou, 26 januari 2013

  Så bra den var. Kunde inte släppa den, har aldrig läst fantasy förut, men nu är jag fast. Hoppas det kommer många fler. Roligt att den har Malmö som miljö. Kommer att se på Malmö med nya ögon nu.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Udda verklighet