Dockmakarens dotter (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Sören Högström och Fatima Wall (del 6)
Antal sidor
274
Utgivningsdatum
2013-04-25
Upplaga
1
Förlag
Kabusa Böcker
Medarbetare
Henriksson, Anna (form)
Dimensioner
175 x 110 x 20 mm
Vikt
161 g
SAB
Hc
ISBN
9789173553162
Dockmakarens dotter (pocket)

Dockmakarens dotter

(85 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket, Svenska, 2013-04-25

Slutsåld

Kim-Ly är soldat i sitt eget krig. Hennes mamma Mai utsattes för sexuella övergrepp av tre svenska poliser under 70-talet, nu är hon döende i cancer. Kim-Ly är fast besluten att hämnas henne. Två av poliserna som begått övergreppen dör, den tredje skadas svårt. Men är det verkligen Kim-Ly som ligger bakom?

Fängelseprästen Johannes Brobeck bestämmer sig för att hjälpa Kim-Ly oavsett om hon är skyldig eller inte, vilket får oanade konsekvenser för hans eget liv.

Fatima Wallinder, ny chef för länskriminalens spaningsrotel, har fått ett svårt fall på sitt bord. Hon upptäcker att offren har stora summor pengar på sina konton, och att alla var politiska motståndare till Vietnam- rörelsen på 70-talet, dessutom ganska brutala sådana. Den komplicerade utredningen underlättas inte av att Fatimas kollegor har stora problem med att en ung kvinna med somalisk bakgrund blivit deras chef.

Dockmakarens dotter är den sjätte fristående delen i serien om Fatima Wallinder, Sören Högström och deras kollegor vid länskriminalen i Göteborg och den första delen av en trilogi om fängelseprästen Johannes Brobeck.

Pressröster om Dockmakarens dotter:

Utan tvekan befäster Ahlstedt med 'Dockmakarens dotter' sin ställning som en av Sveriges bästa deckarförfattare. Ulrika Spangenberg, Bokberoende.se

Detta är en kriminalroman väl värd att läsa. Bokparet.blogspot.se

Som vanligt hos Ahlstedt är personporträtten välgjorda /.../ Bra koppling till dagens och gårdagens - Göteborg förstärker läsvärdet. BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Dockmakarens dotter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gullinina tycker till
  Gullinina, 6 oktober 2014

  Spännande läsning, de är några personer att följa i boken men alla kapitel är bra upplagda så att det inte alls är jobbigt. Och historien i sig är riktigt spännande!

  Man hänger med i allt som händer och tror sig som vanligt när det gäller deckare tro vad som komma skall, men inte ofta man har rätt.
  Han har skrivit den så att alla karaktärerna har någon gemensam nämare och det höjer spänningsgraden!

 2. Spännande till sista sidan.

  Han skriver med ett enkelt beskrivande språk som är medryckande och intrigen är genomtänkt och sammanhängande. En bok jag slukade från första till sista sidan, riktigt spännande. Jag rekommenderar verkligen denna bok och jag har börjat på en ny av Mats Ahlstedt.

 3. Precis i min smak.
  Marie-Louise Sjörén, 4 augusti 2014

  jättebra. Jag har hittat en ny favoritförfattare. Köpte fyra böcker. Alla lika bra. Jag kommer att köpa flera.Extra bra att det handlar om mitt Göteborg.

 4. Spännande, skriven precis i Mats Ahlstedts tidigare...
  ninna lundstedt, 31 maj 2013

  Spännande, skriven precis i Mats Ahlstedts tidigare stil. Ovanligt deckarämne som bara växte ju längre man kom in i boken. En riktig sträckläsare i sommarstolen.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Dockmakarens dotter