Man undrar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
66
Utgivningsdatum
2013-07-29
Upplaga
1
Förlag
Kabusa Böcker
Översättare
Kerstin Aronsson
Originaltitel
Det spørs
Medarbetare
Gloppen, Aud (form)
Illustratör/Fotograf
Akin Düzakin
Dimensioner
185 x 155 x 10 mm
Vikt
267 g
SAB
Hcf
ISBN
9789173553308
Man undrar (inbunden)

Man undrar

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-07-29

Slutsåld

En av årets bästa barn- och ungdomsböcker 2013! Dagens Nyheter

Man undrar är en ovanlig och enkel liten bok, som på inget sätt är ordinär. Snarare tvärtom. Innanför pärmen döljer sig de stora frågorna. De som egentligen inte har något svar men som ändå måste ställas. De frågor som försöker fånga sanningen om världen, kärleken och sorgen. En underbar berättelse som handlar om att mista någon, men också om att förstå det magiska och fantastiska i att vara människa.

Jostein Gaarders bok Sofies värld har översatts till 53 språk, sålts i 26 miljoner exemplar och blev världens mest sålda bok 1996.

Akin Düzakin är en turkisk-norsk illustratör som har vunnit ett flertal prestigefyllda priser, däribland Bokkunstprisen för sin verksamhet som nyskapande och tongivande illustratör.

Pressröster:

"Texten alterneras av makalösa illustratören Akin Düzakins bilder. Med dem växer frågorna till en suggestiv och drabbande berättelse om en liten människas kamp med minnen, kärlek och förlust ... Både små och stora läsare kan med fördel läsa boken om och om igen. För frågor som 'Hur vill jag leva?' och 'Vad vill jag använda mitt liv till?' växer man någonsin ifrån dem? Man undrar." Sanne Näsling, Dagens Nyheter

"En liten bok med ett rikt innehåll för den nyfikna. Bilderna som finns på varje uppslag är poetiska och drömska." Fria Tidningen

"Trolska bilder ger de stora frågorna nytt liv ... Frågor som 'Är det jag upplever när jag är vaken mer verkligt än det som händer när jag drömmer?' får sinnena att kasta sig ut i en kittlande berg-och-dalbana." Erika Hallhagen, Svenska Dagbladet

"En fantastisk fin bok om de stora frågorna i livet ... Illustrationerna är nästan overkligt vackra." Vi Föräldrar
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Man undrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En liten bok om det riktigt stora!
    Ann KARLSSON, 10 februari 2014

    Den här boken talade direkt till mig då jag befann mig i ett sorgearbete efter en älskad. Den tog fatt i mina känslor och frågor om livet, döden, sorgen, rädslan och saknaden men den förmedlade också vackra minnen och en stark känsla av mänsklig och andlig gemenskap.Jag kände tröst och tillförsikt då jag läste orden och såg de vackra bilderna. En liten fin bok om det riktigt stora: vad är det att vara människa?

    En annan bok som jag också tycker mycket om är "Lilla döden hälsar på" av Kitty Crowther för stunder av sorg och förlust.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jostein Gaarder