Ung i Grönland : ung i världen = Inuusuttut : nunatsinni nunarsuarmilu (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2013-10-10
Upplaga
1
Förlag
Kabusa Böcker
Översättare
Ninni Holmqvist
Illustratör/Fotograf
Linda Larsen Storch, Paarma Olsvig Brandt, Paninnguaq B Boassen, Maya Petersen, Al Schmidt
Dimensioner
223 x 186 x 27 mm
Vikt
908 g
SAB
Hce
ISBN
9789173553421

Ung i Grönland : ung i världen = Inuusuttut : nunatsinni nunarsuarmilu

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2013-10-10

Slutsåld

Ung i Grönland ung i världen är en samling no vell er av och för ung domar. Tio grönländska författarämnen berättar om kam p en för att få fot fäste i till varon, att tro på sitt eget vär de, den första häf tiga förälskelsen, kär lek en till någon av det egna könet, resan ut i världen för att vidga sin horisont och mycket annat.

De tio bidragen deltog i en tävling som utlystes av Nordiska rådet för att stärka skrivlusten bland unga, potentiella författare. Ungdomarna fick skri va upp till tjugo sidor på grönländska eller dan ska under temat "Ung i Grönland, ung i världen".

Förutom de tio vinnarnas noveller innehåller boken en kort presentation av författarna. Den är också illustrerad med målningar från elever på Konstskolan i Nuuk. Novellerna står i den svenska utgåvan först på det språk de ursprungligen är skrivna på, grönländska eller danska, och sedan följer den svenska översättningen av Ninni Holmqvist.

Pressröster:

"Grönländska ungdomsböcker är vi inte bortskämda med i Sverige, men nu har det kommit en som inte bara är för utan även av ungdomar ... Dramatiska historier i en främmande miljö, men med en universell problematik." Opsis Barnkultur
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »