EU och den globala krisen. Europaperspektiv 2010 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2010-02-02
Upplaga
1
Förlag
Santérus Förlag
Medarbetare
Persson, Thomas (red.) / Oxelheim, Lars (red.) / Pehrson, Lars (red.)
Dimensioner
221 x 150 x 25 mm
Vikt
570 g
SAB
Qac
ISBN
9789173590389
EU och den globala krisen. Europaperspektiv 2010 (inbunden)

EU och den globala krisen. Europaperspektiv 2010

Inbunden Svenska, 2010-02-02
139
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hösten 2008 drabbades världen av den djupaste ekonomiska nedgången sedan 1930-talet. För Europas vidkommande har det inneburit kraftigt inbromsad tillväxt, stigande arbetslöshet och stora underskott i de offentliga finanserna. Regeringar och centralbanker har tvingats ta till drastiska åtgärder för att rädda bank- och finanssektorn från en kollaps. Krisdrabbade industrier, däribland bilindustrin, har fått ta del av massiva statliga stöd åtgärder. Frågan är vilka konsekvenser krisen har för den fortsatta europeiska integrationen. Kommer Europa att gå försvagat eller stärkt ur den globala krisen?

Den utmaning som krisen innebär för den Europeiska Unionen ger upphov till en rad frågor: Vilka gemensamma regler bör gälla för statliga stöd åtgärder? Hur bör regelsystem och tillsyn av banker och finansmarknader utformas? Hur kan medlemsländerna förbättra samordningen av sina krisåtgärder? Vilken roll har euron spelat för att mildra effekterna av krisen? Hur kommer Europas roll i den globala ekonomin och politiken att påverkas? Vad kommer att hända med förtroendet för EU bland medborgarna? Dessa är några av de frågor som behandlas i denna bok.

Detta är den trettonde årgången av årsboken Europaperspektiv. Här presenteras nio essäer av forskare inom juridik, statskunskap och ekonomiska ämnen, som utifrån olika angreppssätt diskuterar hur den Europeiska Unionen hanterat den globala krisen och bedömer vilka konsekvenser krisen får för marknader, rättssystem, och unionens politiska system.

Deltagande författare: Rikard Bengtsson, Tony Johansson, Eleonor Kristoffersson, Jonas Ljungberg, Sophie Nachemson-Ekwall, Thomas Ordeberg, Maria Oskarson, Annina Persson, Helena Svalery, Göran von Sydow, Jonas Vlachos
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. EU och den globala krisen. Europaperspektiv 2010
  2. +
  3. EU och de nya säkerhetshoten

De som köpt den här boken har ofta också köpt EU och de nya säkerhetshoten av Niklas Bremberg, Mikael Eriksson, Joakim Gullstrand, Christian Jörgensen, Cecilia Magnusson Sjöberg (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna