Överlever EMU utan fiskal union? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Europaperspektiv (del 2011)
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2011-02-02
Upplaga
1
Förlag
Santérus Förlag
Medarbetare
Gustavsson, Sverker (förf.) / Hansson, Åsa (förf.) / Jonung, Lars (förf.) / Persson, Mats (förf.) / Seyad, Sideek M (förf.) / Bernitz, Ulf (red.) / Oxelheim, Lars (red.) / Persson, Thomas (red.)
Dimensioner
225 x 150 x 24 mm
Vikt
560 g
SAB
Qaeaf,332.4566094
ISBN
9789173590440
Överlever EMU utan fiskal union? (inbunden)

Överlever EMU utan fiskal union?

Inbunden,  Svenska, 2011-02-02
128

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Drygt ett decennium efter att den gemensamma valutan infördes är euron utsatt för sin hittills värsta kris. De statsfinansiella problem som drabbat flera euroländer illustrerar bräckligheten i den ekonomiska och monetära unionens konstruktion. Skuldkrisen har tvingat länder som Grekland och Irland att begära omfattande nödlån för att undvika statsbankrutt. Och fler euroländer ligger i farozonen. Denna bok handlar om vad som behöver göras för att återupprätta förtroendet för det ekonomiska och monetära samarbetet i Europa. Räcker det med att skärpa medlemsländernas efterlevnad av stabilitets- och tillväxtpakten och förbättra det finanspolitiska samarbetet? Eller krävs rent av att den monetära unionen kompletteras med en fiskal union, det vill säga gemensamma skatter och en gemensam finanspolitik på EU-nivå? Behövs det en överstatlig reglering av pensionssystemen för att förebygga budgetunderskott i medlemsländerna? Vilka krav ställs på unionens rättssystem för att hantera skuldkrisen och för att bygga EMU starkare inför framtiden? Och hur påverkas demokratin och medborgarnas förtroende för EU och euron i ljuset av det som nu sker?

Detta är den fjortonde årgången av Europaperspektiv. Boken är tvärvetenskaplig och innehåller nio kapitel skrivna av forskare inom juridik, statskunskap och ekonomiska ämnen, som ur olika perspektiv diskuterar de betydande utmaningar som eurokrisen innebär och hur de bör mötas.

Deltagande författare: Hans Agné, Linda Berg, Martin Berglund, Michael Bergman, Mattias Dahlberg, Sverker Gustavsson, Åsa Hansson, Lars Jonung, Mats Persson, Sideek M Seyad
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Överlever EMU utan fiskal union?
  2. +
  3. Tills alla dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tills alla dör av Diamant Salihu (pocket).

Köp båda 2 för 207 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »