Informationskompetens: En grundbok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2013-08-15
Förlag
Santérus Förlag
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
316 g
ISBN
9789173590709
Informationskompetens: En grundbok (häftad)

Informationskompetens: En grundbok

Häftad Svenska, 2013-08-15
236
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Bakom all information finns en avsändare som har ett syfte.
Ett företag skall generera pengar till sina ägare, intresseföreningen skall värna om medlemmarnas intressen och myndigheten har ett uppdrag.
Informationen vi stöter på i vår vardag, på skolan eller i arbetet har olika avsändare och olika syften. För att information skall kunna förstås och användas av den som tar del av den måste den sättas i sitt sammanhang. Informationen är endast användbar om hänsyn tas till av vem och varför den producerats. Vi måste förstå syftet med informationen. Vad vill avsändaren uppnå?
Detta kan tyckas enkelt, men i ett samhälle där företag agerar som föreningar, myndigheter arbetar med marknadsföring och föreningar äger aktiebolag är det lätt att blanda ihop olika typer av information och alltför enkelt att tappa fotfästet i informationsflödet. När informationsmängden hela tiden ökar gäller det att kunna bedöma kvaliteten på informationen. Information kan också ha flera olika syften.
Detta är en grundbok i informationskompetens. Den lär dig att reflektera över den information du möter och ger dig de kunskaper och redskap du behöver för att kunna värdera informationen du dagligen utsätts för.

Denna andra upplaga är uppdaterad med hänsyn till de förändringar som skett på området sedan den första upplagan kom ut.

Martin Lindqvist och Peder Söderlind driver tillsammans Glykol som är ett research- och omvärldsbevakningsföretag som stöder organisationer med information och informationskompetens. De är båda flitigt engagerade som föreläsare och utbildare inom såväl offentlig som privat sektor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Informationskompetens: En grundbok
  2. +
  3. Jakten på Dawit

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jakten på Dawit av Martin Schibbye (inbunden).

Köp båda 2 för 464 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna