Välfärdsgapet : EU:s sociala utmaning (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Europaperspektiv (del 2015)
Antal sidor
274
Utgivningsdatum
2015-02-04
Upplaga
1
Förlag
Santérus Förlag
Dimensioner
220 x 150 x 24 mm
Vikt
553 g
SAB
Oh-a:k
ISBN
9789173590884
Välfärdsgapet : EU:s sociala utmaning (inbunden)

Välfärdsgapet : EU:s sociala utmaning

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2015-02-04
248
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kampen mot fattigdom och socialt utanförskap är en av EU:s topprioriteringar efter den globala finanskrisen. Genom Europa 2020-strategin åtar sig unionen att lyfta minst 20 miljoner européer ur fattigdom. Utvecklingen i krisländerna har dock gått i motsatt riktning och de ekonomiska skillnaderna mellan EU:s medlemsstater fortsätter att öka. Är ett bestående välfärdsgap på väg att etablera sig mellan Europas mer välmående ekonomier och de som har halkat efter? Räcker krispolitiken för att säkra unionens sociala sammanhållning, eller behövs nya politiska verktyg? Hur har handlingsutrymmet för den nationella välfärdspolitiken påverkats av den fria rörligheten? Ur dessa perspektiv analyserar forskarna i denna bok en rad centrala frågor: socialförsäkringarna och de sociala rättigheterna, ungdomsarbetslösheten och relationerna på arbetsmarknaden, den sociala tilliten mellan medborgarna och den press som högerpopulismen sätter på de etablerade politiska partierna.

Deltagande författare: Nicholas Charron, Johan Bo Davidsson, Jenny Julén Votinius, Ann-Cathrine Jungar, Anna-Sara Lind, Martin Ljunge, Lars Magnusson, Sofia Murhem, Jaan Paju, Bo Rothstein
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Välfärdsgapet : EU:s sociala utmaning
  2. +
  3. Hur gemensam är den europeiska gemenskapen. Europaperspektiv 2009

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur gemensam är den europeiska gemenskapen. Eur... av Sverker Gustavsson, Lars Oxelheim, Lars Pehrson (inbunden).

Köp båda 2 för 517 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Välfärdsgapet : EU:s sociala utmaning