De svenska Nobelpristagarna i fysik och kemi : åtta porträtt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2015-10-08
Upplaga
1
Förlag
Santérus Förlag
Dimensioner
220 x 150 x 40 mm
Vikt
710 g
SAB
Uc
ISBN
9789173590914
De svenska Nobelpristagarna i fysik och kemi : åtta porträtt (inbunden)

De svenska Nobelpristagarna i fysik och kemi : åtta porträtt

Inbunden Svenska, 2015-10-08
176
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Dalén med Aga-fyren. Kanske kärnkraftsmotståndaren Alfvén. Och var det inte någon som hette Svedberg? Men där stannar ofta kunskaperna om man frågar svenskar vad de vet om de svenska Nobelpristagarna i fysik och kemi. Nobelpriset är i första hand något man förknippar med litteratur. Men Sverige har ett stolt naturvetenskapligt arv att vårda i Nobelprissammanhang.

När Tomas Lindahl nyligen fick kemipriset för 2015 var det första gången sedan 1981 som en svensk erhöll priset i fysik eller kemi och fram tills dess var det bara åtta svenskar som fått det.

I denna bok samlar författaren de första åtta svenska pristagarna i fysik och kemi i en serie porträtt och berättar på ett populärvetenskapligt och enkelt sätt om deras forskningsinsatser. Hon sätter in dem i den tid de verkade och fick sina Nobelpris, och ger inte minst en bild av dem som människor. Bakom varje forskargärning finns ju ett människoöde, en unik person och en livsresa med sina särskilda framgångar och bakslag.

Susanne Holmlund är kulturredaktör på Sundsvalls Tidning med ett förflutet inom vetenskapsjournalistik. Hon har tidigare tillsammans med Håkan Olin gett ut "Nanorevolutionen: Från Nobelpris till din vardag" på Santérus Förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De svenska Nobelpristagarna i fysik och kemi : åtta porträtt
 2. +
 3. Den moderna fysikens genombrott : upptäckterna och människorna bakom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den moderna fysikens genombrott : upptäckterna ... av Jörgen Sjöström (inbunden).

Köp båda 2 för 392 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Susanne Holmlund

 • Nanorevolutionen : från nobelpris till din vardag

  Susanne Holmlund, Håkan Olin

  Nano är framtidens teknologi. Nanotekniker är den som bygger nyttiga produkter med de minsta greppbara delar som naturen tillhandahåller, atomer och molekyler, och målet är att behärska dem lika fulländat som naturen själv gör. Nanotekniken har ut...