Sanningen om ubåtsfrågan: Ett försök till analys (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
388
Utgivningsdatum
2015-10-01
Förlag
Santérus Förlag
Dimensioner
215 x 135 x 20 mm
Vikt
488 g
Komponenter
Paperback
SAB
Kc.5,Sb-c:k.5
ISBN
9789173590990
Sanningen om ubåtsfrågan: Ett försök till analys (häftad)

Sanningen om ubåtsfrågan: Ett försök till analys

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-10-01
287
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Varifrån kom de ubåtar som kränkte svenska vatten?

Denna bok grundar sig på ett nytt försök att pröva frågan förutsättningslöst. Förre ÖB Bengt Gustafsson har ägnat ett par år åt att forska kring vad som verkligen skedde. Medveten om att det han skriver skulle kunna uppfattas som en partsinlaga granskar han kritiskt även försvarets insatser. Slutsatsen är att bevisen för att det förekom många ubåtskränkningar av svenska vatten är bärande. Genom att noggrant pröva fakta på möjliga kränkande stater kommer författaren fram till att de systematiska kränkningarna skedde av ubåtar som kom österifrån. Att det finns oklarheter som ännu inte gått att besvara är något han inte förnekar. Tvärtom välkomnar han ytterligare forskning. En fråga som han ställer är om en västtysk ubåt, skuggande den sovjetiska gruppen, också råkade bli instängd vid Hårsfjärden. Ett eventuellt utsläpp av en sådan - oavsett om det var känt av Olof Palme och senare Sven Andersson - var i så fall en åtgärd i deras anda. Det handlade ju om det hemliga västsamarbetet, som inte fick bli avslöjat. Framväxten av detta behandlas ingående i boken med citat ur de inblandades dagböcker, eftersom de bildar bakgrunden till en del av vad som sagts i den anglosaxiska världen.

Denna bok är det hittills bästa försöket att objektivt söka sanningen om vad som hände och ett måste för den som vill ha kunskap om Sveriges moderna historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sanningen om ubåtsfrågan: Ett försök till analys
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 496 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bengt Gustafsson