Ceremonier i livet : barnvälkomnande, vigsel, begravning, vuxenblivande (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2016-03-14
Förlag
Santérus Förlag
Dimensioner
200 x 160 x 25 mm
Vikt
402 g
SAB
Qcg
ISBN
9789173591034
Ceremonier i livet : barnvälkomnande, vigsel, begravning, vuxenblivande (inbunden)

Ceremonier i livet : barnvälkomnande, vigsel, begravning, vuxenblivande

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-03-14
79
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok tar sitt avstamp i svenska seder och bruk. Det vill säga de som har varit förhärskande allt sedan kristendomen blev landets religion. Kristna symbolhandlingar tog över och satte sin prägel på de ceremonier och högtider som varit skäl till festliga sammankomster. Festligheter under kalenderåret hade framförallt knutit an till livet på landet och händelserna under skördeåret. Familj- och släktsammankomster handlade däremot om släkters för enande, nya familjemedlemmar viktiga arvtagare, eller avsked till avlidna. Alla viktiga händelser för samhällets fortbestånd.

Idag lever vi ett i sekulariserat samhälle. Kristna symbolhandlingar känns främmande för många med en sekulär livs åskådning. Men behovet att dela glädje och sorg med närstående har inte minskat kanske tvärtom. Denna bok tar sin utgångspunkt i detta behov och ger i korta textavsnitt bakgrund till våra ceremonier samt tipsar om hur man skapar en sekulär inramning. Störst utrymme ges de rätta orden i form av dikter och sångtexter. Den svenska diktskatten uppblandad med några internationella diktares verk.

Redaktörer för boken är Anneli Noréus och Irene Rune.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ceremonier i livet : barnvälkomnande, vigsel, begravning, vuxenblivande
  2. +
  3. Nyckeln till hemmet : inredning, vänner & maten vi delat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyckeln till hemmet : inredning, vänner & maten... av Elsa Billgren, Sofia Wood (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ceremonier i livet : barnvälkomnande, vigsel, begravning, vuxenblivande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ceremonier utan religiöst innehåll
    Lars, 6 december 2016

    En nödvändig bok för oss alla som vill kunna ha en högtidlig ceremoni utan religiöst innehåll. Efterlängtad och fyller ett tomrum efter en tidigare version som varit slut i många år. En bra hjälp för oss alla som vill kunna sörja eller fira utan närvaro av ändå alltid frånvarande gud.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna