Den stora flykten : Välfärd, välstånd och ojämlikhetens ursprung (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2019-03-25
Upplaga
1
Förlag
Santérus Förlag
Översättare
Torbjörn Santérus
Originaltitel
The Great Escape
Dimensioner
234 x 160 x 30 mm
Vikt
638 g
SAB
Qadj
ISBN
9789173591218
Den stora flykten : Välfärd, välstånd och ojämlikhetens ursprung (inbunden)

Den stora flykten : Välfärd, välstånd och ojämlikhetens ursprung

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-03-25
227
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Världen har blivit bättre. Människor är friskare, rikare och lever längre. Men flykten från armodet har också skapat ett gap av ojämlikhet mellan människor och nationer. I denna bok berättar Sir Angus Deaton historien om hur vissa delar av världen fick uppleva hållbara framsteg, men hur dessa också skapade klyftor och öppnade dörren till vår tids oproportionerligt ojämlika värld. Sir Deaton berättar på djupet om de historiska, och alltjämt existerande, mönstren bakom hälsa och rikedom i världens länder och pekar på vad som behöver göras för att hjälpa dem som har lämnas efter. Han beskriver framgångarna med antibiotika, skadedjursbekämpning, vaccinationer och rent vatten å ena sidan och katastrofala svältkatastrofer och HIV/aids-epidemin å den andra. Han undersöker USA, en nation som har blomstrat, men som idag upplever långsammare tillväxt och ökande ojämlikheter. Han beskriver också hur ekonomisk tillväxt i Indien och Kina har förbättrat livet för fler än en miljard människor. Sir Deaton hävdar att internationellt bistånd har varit ineffektivt och till och med skadligt. Han föreslår alternativa tillvägagångssätt, bland annat att sporra läkemedelsföretag till reformer och ta bort handelshinder, som kommer att göra det möjligt för utvecklingsvärlden att skapa sin egen stora flykt. Genom att visa hur förändringar i hälsa och levnadsstandard har förvandlat våra liv är denna bok en kraftfull vägledning för att rikta uppmärksamheten mot välbefinnandet i alla länder.

 

Sir Angus Deaton är en av världens främsta experter på ekonomisk utveckling och fattigdom. Han mottog år 2015 Riksbankens pris i ekonomiska vetenskaper till Alfred Nobels minne.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den stora flykten : Välfärd, välstånd och ojämlikhetens ursprung
  2. +
  3. Kapitalets revansch : kan löntagarna komma tillbaka?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kapitalets revansch : kan löntagarna komma till... av Roland Spånt (häftad).

Köp båda 2 för 272 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den stora flykten : Välfärd, välstånd och ojämlikhetens ursprung. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressanta fakta om välfärdsutveckling
    Göran Magnusson, 19 augusti 2019

    En nobelpristagare i ekonomi skriver om hur välfärd och välstånd förbättrats under de senaste århundradena i rika och fattiga länder. Förbättrad barnhälsa har betytt mest för ökad livslängd. Intressant nog korrelerar välstånd och lång livslängd inte med människors angivna upplevelse av lycka. Till del överlappar innehållet med Hans Roslings presentationer. Boken är intressant och ger ett stort faktaunderlag. Den dåliga översättningen från engelska och den bristfälliga korrekturläsningen drar ner läsupplevelsen.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Den stora flykten : Välfärd, välstånd och...