Svenska värderingar? : den svenska värdegrundens dilemma (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2020-10-13
Upplaga
1
Förlag
Santérus Förlag
Medarbetare
Hattenbach, Stefan (form)
Dimensioner
215 x 140 x 19 mm
Vikt
400 g
SAB
Mc,Dg
ISBN
9789173591546
Svenska värderingar? : den svenska värdegrundens dilemma (inbunden)

Svenska värderingar? : den svenska värdegrundens dilemma

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2020-10-13
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det talas om svenska värderingar . I riksdagsdebatter och partiledartal i Almedalen, vid middagssamtal och i medierna. Men ingen verkar riktigt veta vilka de är, och om det ens finns några. Ändå väcker de starka känslor. Ofta talar man förbi varandra för att man lägger in så olika saker i begreppet. Denna bok försöker både kartlägga och nyansera vad man kan mena. Vi har en lång historia och värderingar förändras med tiden. Olika sociala och ekonomiska grupper har också ofta vitt skilda värderingar. Alla länder, företag och organisationer har ändå ett slags värdegrund, detta ibland så förtalade begrepp. Kritiken handlar kanske mer om att det så ofta är en klyfta mellan det man säger sig stå för och hur man faktiskt agerar. Identiteten, vem man är och vad man vill - och varför, bygger ändå på vissa kärnvärden och en vilja att handla på ett visst sätt. Det gäller förstås också oss som individer, även om vår personliga etik inte alltid är lika uttalad. Här får läsaren inspiration att tänka vidare, bland annat med hjälp av det Moralens Hus vi alla bär inom oss. Bokens två centrala frågor är: Vem är jag - och vilka är vi?

Författaren är etikforskaren och tidigare biskopen Lennart Koskinen, välkänd radiopräst, samhällsdebattör och bollplank för beslutsfattare. Under fyra år var han arbetande ledamot i regeringens värdegrundsdelegation och ansvarig för bland annat Riksdagsförvaltningens värdegrundsarbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svenska värderingar? : den svenska värdegrundens dilemma
 2. +
 3. Ditt framtida jag : hur ny teknik revolutionerar människan och gör oss starkare, smartare och vänligare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ditt framtida jag : hur ny teknik revolutionera... av Sara Öhrvall (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lennart Koskinen

 • I samma båt

  Lennart Koskinen

  Ingenstans blir de stora livsfrågorna så levande som just på havet. Under ytan öppnar sig inte bara havsdjupen, utan också våra egna tankar. Livets mening och döden, jordens framtid, andlighet och frågor om en eventuell Gud, tvivel, nyfikenhet och...

 • Aktuella livsåskådningar. D. 1, Existentialism, marxism

  Carl Reinhold Bråkenhielm, Carl-Henric Grenholm, Lennart Koskinen, Håkan Thorsén

  En antologi i två delar, med texter av bl a Sartre och Beauvoir, som varit - och fortfarande är - inflytelserika i Västerlandets kultur - och samhällsliv. Varje text är försedd med en inledning och ett antal analysfrågor.