Arbetslöshet, migrationspolitik och nationalism (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Europaperspektiv
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2021-02-11
Upplaga
2
Förlag
Santérus Förlag
Medarbetare
Pelling, Lisa (förf.) / Rydgren, Jens (förf.) / Skedinger, Per (förf.) / Wadensjö, Eskil (förf.) / Bakardijieva Engelbrekt, Antonina (red.) / Oxelheim, Lars (red.) / Persson, Thomas (red.)
Dimensioner
214 x 141 x 20 mm
Vikt
420 g
SAB
Ohak
ISBN
9789173591621
Arbetslöshet, migrationspolitik och nationalism (häftad)

Arbetslöshet, migrationspolitik och nationalism

Häftad Svenska, 2021-02-11
219
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
EU:s sammanhållning är satt på sitt hittills svåraste prov. I den ekonomiska krisens spår ser vissa medlemsländer arbetslösheten stiga dramatiskt och tvingas till kraftiga neddragningarna i välfärden. I andra medlemsländer går krisen relativt obemärkt förbi. Otryggheten och skillnaderna på Europas arbetsmarknad utgör grogrund för nationalism och främlingsfientlighet. Krav hörs på en mer restriktiv migrationspolitik. Samtidigt står Europa, med sin åldrande befolkning, inför en allvarlig demografisk och välfärdspolitisk utmaning. Många hävdar därför att EU:s konkurrenskraft och tillväxt på sikt måste bygga på en kraftigt ökad arbetskraftsinvandring. Den här boken behandlar dynamiken mellan arbetslöshet, migrationspolitik och nationalism som en avgörande framtidsfråga för EU. Vilka konsekvenser har den stigande arbetslösheten och de växande nationalistiska strömningarna för migrationspolitiken i Europa? Klarar EU att hantera de motsättningar som följer av att vissa medlemsländer trappar upp sin argumentation för nationella särlösningar? Kommer den fria rörligheten och EU:s gemensamma arbetsmarknad att kunna upprätthållas? Räcker tilliten mellan EU-länderna för att enas om ett gemensamt regelverk kring arbetskraftsinvandringen, som på en gång tillvaratar migranternas rättigheter och löser unionens långsiktiga demografiska problem?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arbetslöshet, migrationspolitik och nationalism
  2. +
  3. Det globaliserade arbetslivet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det globaliserade arbetslivet av Karin Becker, Marinette Fogde, Christina Garsten, Jan Af Geijerstam, Peo Hansen (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »