Modernitetens kritiska samvete : en samhällsvetenskap som gör nytta (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2021-04-15
Upplaga
1
Förlag
Santérus Förlag
Medarbetare
Hattenbach, Stefan (form)
Dimensioner
216 x 144 x 27 mm
Vikt
490 g
SAB
Oa
ISBN
9789173591652

Modernitetens kritiska samvete : en samhällsvetenskap som gör nytta

Inbunden,  Svenska, 2021-04-15
202
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Samhällsvetenskapen gör samtiden begriplig. Genom att kritiskt granska politik, ekonomi, kommunikation och organisation ger den djupare förståelse för det moderna samhällets förtjänster och problem. Dock bara om den utförs väl, och på allvar tillåts skärskåda gängse föreställningar och företeelser. Under fem övergripande rubriker: Kritisk, Kvalitativ, Konsekvensneutral, Krävande och Konstruktiv, vilka beskriver fem centrala egenskaper hos en samhällsnyttig samhällsvetenskap, analyseras i denna bok samhällsvetenskapens essens och prövas dess förmågor. Boken är utmanande och tankeväckande och bör läsas av yrkesverksamma samhällsvetare på jakt efter inspiration till självreflektion, studenter och forskare inom andra ämnesområden som söker djupare kunskap om samhällsvetenskapens särart. Läsare med personliga intressen av att bättre förstå samtidens centrala prövningar kan kanske med hjälp av bokens samhällsvetenskapliga angreppssätt finna lösningar.

Olof Hallonsten är docent i sociologi och verksam som forskare och lärare på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Hans specialområden är vetenskapssociologi och organisationssociologi, och han är författare till flera böcker och artiklar om vetenskapen och dess samhällsroll.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Modernitetens kritiska samvete : en samhällsvetenskap som gör nytta
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 291 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olof Hallonsten