Auschwitz, Marx och nittonhundratalet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
193
Utgivningsdatum
2006-11-01
Förlag
Röda Rummet
Översättare
Per-Olof Mattsson
Originaltitel
Understanding the Nazi Genocide. Marxism after Auschwitz
Dimensioner
190 x 130 x 7 mm
Vikt
140 g
SAB
Koafh-a.54
ISBN
9789173621625
Auschwitz, Marx och nittonhundratalet (pocket)

Auschwitz, Marx och nittonhundratalet

Pocket Svenska, 2006-11-01
59
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Diskrimineringen och förföljelsen av judarna i Tyskland övergick i samband med kriget på östfronten till något som trotsade all ekonomisk rationalitet. Istället för att producera för krigsmakten och hemmafronten, började en del läger att enbart framställa död. Lik staplades på lik och brändes industriellt i speciella brännugnar. Den skillnaden mellan det judiska folkmordet och andra storskaliga folkmord har ofta debatterats. Är Förintelsen unik i historien, eller finns det jämförbara vidrigheter? Marxister har alltför länge varit tysta i den debatten. Enzo Traverso har i en rad böcker försökt råda bot på den tystnaden. Han vill förstå folkmordet och relatera det till kampen för socialism och de förtrycktas intressen. Enzo Traverso är född i Italien men bosatt och verksam i Frankrike. Han har varit universitetslektor i judiska studier vid Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales i Paris och undervisar för närvarande i statsvetenskap vid Jules Verne-universitetet i Amiens.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Auschwitz, Marx och nittonhundratalet
  2. +
  3. Andra Världskriget - Vad det egentligen handlade om

De som köpt den här boken har ofta också köpt Andra Världskriget - Vad det egentligen handlad... av Ernest Mandel (pocket).

Köp båda 2 för 128 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Enzo Traverso

Övrig information

Diskrimineringen och förföljelsen av judarna i Tyskland övergick i samband med kriget på östfronten till något som ofta trotsade all ekonomisk rationalitet. Istället för att producera för krigsmaskinen och hemmafronten, började en del läger att enbart fra...mställa död. Lik staplades på lik och brändes industriellt i speciella brännugnar. Den skillnaden mellan det judiska folkmordet och andra storskaliga folkmord har ofta debatterats. Är Förintelsen unik i historien, eller finns det jämförbara vidrigheter? Marxister har allt för länge varit tysta i den debatten. Enzo Traverso har i en rad böcker försökt råda bot på den tystnaden. Han vill förstå folkmordet och relatera det till kampen för socialism och de förtrycktas intressen. Enzo Traverso är född i Italien men bosatt och verksam i Frankrike. Han har varit universitetslektor i judiska studier vid Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales i Paris och undervisar för närvarande i statsvetenskap vid Jules Verne-universitetet i Amiens.