Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2014-08-11
Upplaga
1
Förlag
Fitnessförlaget
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Dimensioner
246 x 176 x 19 mm
Vikt
631 g
SAB
Vna
ISBN
9789173630580
Hälsa på recept : träna smartare, må bättre, lev längre (kartonnage)

Hälsa på recept : träna smartare, må bättre, lev längre

(46 röster)  |  Läs 6 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2014-08-11
196
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Träning = medicin

Medicinska mirakelkurer visar sig nästan aldrig hålla vad de lovar. Fysisk aktivitet är det lysande undantaget! Dagens forskning visar nämligen tydligt att regelbunden träning inte är något annat än just en mirakelkur som inte bara gör att du går ner i vikt och får bättre kondition och styrka. Genom att röra på dig kan du både förebygga, behandla och i vissa fall bota sjukdomar som diabetes, hjärt-kärlsjukdom, cancer och depression. Men det slutar inte där, din träning kommer också att ge dig mer energi, förbättra din sömn, göra dig mer koncentrerad, stärka ditt minne och immunförsvar. Dessutom kommer du inte bara att leva längre - du blir yngre rent biologiskt!

Men hur ska du röra på dig för att få alla fördelar för hälsan? I den här boken presenterar läkarna Anders Hansen och Carl Johan Sundberg allt du behöver veta om den senaste vetenskapen kring träning och hälsa.

Frågor du får svar på
- Hur ska jag träna för att leva fem år längre?
- Vilken är minsta mängd motion som ger resultat på hälsan?
- Kan fem minuters träning ge lika bra effekt som en timmes?
- Får jag bättre minne av att träna?
- Hur stor roll spelar mina gener för hur jag presterar i spåret?
- Varför får inte alla lika bra effekt?
- Fettförbränning - vad visar forskningen och vilken metod är bäst?
- Är träning skadligt för vissa?

"Vi har skrivit den här boken därför att vi tror att många inte riktigt förstår hur viktigt det är att röra på sig regelbundet, och hur lite fysisk aktivitet som faktiskt behövs."
Anders Hansen och Carl Johan Sundberg

Lyssna på Anders när han berättar om alla fördelar du får av att röra på dig: http://urplay.se/Produkter/187412-En-bok-en-forfattare-Halsa-pa-recept
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hälsa på recept : träna smartare, må bättre, lev längre
 2. +
 3. Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Anders Hansen (storpocket).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Hälsa på recept : träna smartare, må bättre, lev längre. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande och läsvärd
  Martin Flygare, 3 april 2017

  Entusiasmerande och väl underbyggt, men mycket upprepningar och lite väl basic om man redan är insatt antingen i träningskunskap eller människans fysiologi och patofysiologi för övrigt - men för den breda skaran (man kan ju å andra sidan vända på det och säga att författarna verkligen lyckats att göra träningsfysiologin lättillgänglig) är det en både läsvärd och verkligt inspirerande bok, som varmt rekommenderas!

 2. Lev längre och lev ett bra liv
  Glenn Larsson, 17 november 2015

  En fantastiskt nyttig bok alla borde läsa oavsett ålder och även du som är elitidrottare. Att språket är lagt på en nivå som en vanlig svenne förstår är inte heller fel. En smart sak är att fördjupningar finns som sidoberättelser som du kan skippa om du känner för det. Det viktigaste finns i huvudspåret. Läs boken och du kommer garanterat att förändra din livsstil.

 3. Jättebra bok!
  Moa, 29 oktober 2015

  Ett mycket bra innehåll, lättfattligt och pedagogiskt. Den beskriver hur viktig träning är och hur den påverkar din kropp på ett positivt sätt. Hela tiden refereras till modern forskning och dess resultat. Boken tar upp alla nivåer av träning, allt från vanlig motion till mer intensiva metoder. Jag blev verkligen peppad av den!

 4. Köp den!
  Jennie Feldt, 12 maj 2015

  Mycket bra bok, lättläst, informativ och överskådlig! Jag anser att den passar såväl nybörjaren som veteranen eftersom den främst tar upp hälsoeffekten av fysisk aktivitet och även tips på träning, den bästa medicinen av alla. Rekommenderas varmt till ALLA!

 5. Peppande och intressant bok
  Emma, 1 april 2015

  Faktabaserat skriven utan alltför mycket förenklingar, väldigt trevlig text överlag i boken. Gillar att det finns träningstips i slutet av boken och att den är ganska exakt i sina tips och påståenden.

 6. Livets bästa investering?
  Niklas Nilsson, 6 oktober 2014

  Läs boken - det kan vara ditt livs bästa investering! Konditionsträning, och framför allt högintensiva intervaller gör underverk för hela kroppen, inklusive hjärnan

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Hälsa på recept : träna smartare, må bätt...