Det sociala livets elementära former (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
1987-09-01
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
212 x 150 x 18 mm
Vikt
465 g
SAB
Oaa
ISBN
9789173740869
Det sociala livets elementära former (häftad)

Det sociala livets elementära former

(1 röst)
Häftad, Svenska, 1987-09-01
196
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Johan Asplund framlägger i denna storslagna bok en allmän socialpsykologisk teori. Teorin är maximalt enkel och innefattar blott två grundbegrepp, nämligen "socialitet" och "responsivitet". Här ryms diskussioner av 1500-talets rättsväsende, utbränning, drakflygningens socialpsykologi, teorier om lek och spel, fetischism, grymhet och tortyr och mycket annat. För att påvisa sin teoris giltighet går Asplund också igenom och nytolkar en rad berömda socialpsykologiska experiment.

Johan Asplund innehar en personlig professur vid humanistisk-samhällsvetenskapliga forskningsrådet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Asplund

  • Ord för ord : en polygraf

    Johan Asplund

    På ett fotografi kan i princip vad som helst "överraska och liksom bli sett för första gången", säger Johan Asplund på ett ställe i "Essä om en barndom" som ingår i föreliggande samling texter. Det kan handla om "en fönste...

  • Om undran inför samhället

    Johan Asplund

    Om undran inför samhället behandlar frågan vad det innebär att förstå ett socialt fenomen. Ett i föreställningen centralt vetenskapspsykologiskt begrepp är "sociologisk betydelseangivelse". Det hävdas att en rad klassiska teoretiker bl.a...

Bloggat om Det sociala livets elementära former

Övrig information

Johan Asplund framlägger i denna storslagna bok en allmän socialpsykologisk teori. Teorin är maximalt enkel och innefattar blott två grundbegrepp, nämligen "socialitet" och "responsivitet".

Här ryms diskussioner av 1500-talets rättsväsende, utbränning, drakflygningens socialpsykologi, teorier om lek och spel, fetischism, grymhet och tortyr och mycket annat. För att påvisa sin teoris giltighet går Asplund också igenom och nytolkar en rad berömda socialpsykologiska experiment.

Johan Asplund innehar en personlig professur vid humanistisk-samhällsvetenskapliga forskningsrådet.