Det sociala landskapet : en sociologisk beskrivning av Sverige från 1950-talet till början av 2000-talet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2013-08-01
Upplaga
4
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
199 x 130 x 21 mm
Vikt
280 g
SAB
Oab-c
ISBN
9789173744218

Det sociala landskapet : en sociologisk beskrivning av Sverige från 1950-talet till början av 2000-talet

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2013-08-01
215 kr
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det sociala landskapet är en sociologisk översikt av samhällsutvecklingen i Sverige från 1950-talet till början av 2000-talet. En skildring av hur förändringar i maktrelationer mellan staten, företag och partier och andra organisationer bidragit till att omforma villkoren för människors vardagsliv. Här beskrivs både stabilitet och förändringar i värderingar och kulturmönster.

Författarna redovisar såväl äldre som nyare forskning om exempelvis barnafödande och daghem, äktenskap och skilsmässor, skolgång och socialhjälp, mobbing och misshandel, arbetsförhållanden i industri- och tjänstearbete och inom IT-sektorn, MBL och nya ledningsfilosofier, Volvo och IKEA, TV-tittande och datoranvändning, dansbandsmusik och professionell fotboll, gamla och nya politiska partier, fackliga organisationer och nya sociala rörelser.

Bokens analys genomförs utifrån fyra viktiga differentieringsprocesser: klassskillnader, könsskillnader, etniska skillnader och regionala skillnader. Dessutom urskiljs framträdande förändringstendenser: globalisering av såväl vardagsliv som politik och kultur, lönearbetets utbredning genom den offentliga sektorns tillväxt samt arbetslöshetens normalisering under nittiotalet.

Göran Ahrne är professor i sociologi vid Stockholms universitet. Mats Franzén är professor i sociologi vid Uppsala universitet. Christine Roman är professor i sociologi vid Örebro universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det sociala landskapet : en sociologisk beskrivning av Sverige från 1950-talet till början av 2000-talet
  2. +
  3. Om tyranni : tjugo lärdomar från det tjugonde århundradet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om tyranni : tjugo lärdomar från det tjugonde å... av Timothy Snyder (häftad).

Köp båda 2 för 329 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det sociala landskapet : en sociologisk beskrivning av Sverige från 1950-talet till början av 2000-talet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En trogen, verklighetsskilldring av Sveriges sociala...
    Sarka Frykholm, 29 juli 2013

    En trogen, verklighetsskilldring av Sveriges sociala utveckling presenteras i denna boken. Dock har boken ett något byråkratiskt språk och hade kunnat vara berättad på ett mer överskådligt sätt, ex uppdelad mer på olika kategorier av ämnen, här blandas flera ämnen och tidsepoker samman och vissa fakta upprepas. Annars var den bra tycker jag.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Det sociala landskapet : en sociologisk b...