Essä om Gemeinschaft och Gesellschaft (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
1991-09-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
205 x 135 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Oa:d
ISBN
9789173746021
Essä om Gemeinschaft och Gesellschaft (häftad)

Essä om Gemeinschaft och Gesellschaft

(1 röst)
Häftad Svenska, 1991-09-01
160
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast onsdag 19 december kl. 22:30 för leverans innan julafton
Gemeinschaft och Gesellschaft är ett av sociologins äldsta och mest centrala begreppspar, introducerat av Ferdinand Tönnies 1887. Otaliga sociologiska resonemang och undersökningar har inspirerats av denna tankefigur. Men också på många andra områden - t. ex. i skönlitteratur och inom arkitektur och samhällsplanering - har distinktionen mellan "gemenskap" och "samhälle" (eller "marknad") varit fundamental och fruktbar. Johan Asplund undersöker här detta ännu högst aktuella begreppspar med hjälp av en rad överraskande och lysande exempel.

Johan Asplund erhöll 1991 Läkerols stora kulturpris för sina idékritiska essäer, som enligt juryn präglas av "skarpsinne, integritet och osviklig språkkänsla".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Essä om Gemeinschaft och Gesellschaft
  2. +
  3. Feminism

De som köpt den här boken har ofta också köpt Feminism av Lena Gemzöe (häftad).

Köp båda 2 för 379 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Essä om Gemeinschaft och Gesellschaft

Övrig information

Gemeinschaft och Gesellschaft är ett av sociologins äldsta och mest centrala begreppspar, introducerat av Ferdinand Tönnies 1887. Otaliga sociologiska resonemang och undersökningar har inspirerats av denna tankefigur. Men också på många andra områden t. ex. i skönlitteratur och inom arkitektur och samhällsplanering har distinktionen mellan "gemenskap" och "samhälle" (eller "marknad") varit fundamental och fruktbar.

Johan Asplund undersöker här detta ännu högst aktuella begreppspar med hjälp av en rad överraskande och lysande exempel.

Johan Asplund erhöll 1991 Läkerols stora kulturpris för sina idékritiska essäer, som enligt juryn präglas av "skarpsinne, integritet och osviklig språkkänsla".