Spelprogrammering.nu med HTML5 och JavaScript
Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2013-01-20
Upplaga
2
Förlag
Thelin Förlag
Dimensioner
220 x 160 x 20 mm
Vikt
377 g
ISBN
9789173792318
Spelprogrammering.nu med HTML5 och JavaScript

Spelprogrammering.nu med HTML5 och JavaScript

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Spiral Svenska, 2013-01-20

Slutsåld

Det är en fristående bok som går igenom grunderna inom spelprogrammering med enkla hjälpmedel. Programmen skrivs med HTML5 och JavaScript i enkla textfiler som sedan körs i en vanlig webbläsare. Inga krångliga installationer behövs.

Boken tar upp ett flertal olika exempel, från mycket enkla till lite mer omfattande spelfunktioner och spel. Andra upplagan innehåller även en genomgång av sköldpaddsgrafik med tillämpning på fraktaler samt en del 3D-grafik. Den är tänkt att ge en rolig, spännande och intresseväckande introduktion till programmering och den kräver inga stora förkunskaper. Dessutom återkopplar boken till kunskaper i Matematik och Fysik vilket ger en intressant praktisk tillämpning av dessa. Det gör den lämplig i många olika sammanhang på både gymnasiet och högstadiet.

Boken är skriven av Mikael Tylmad och Pontus Walck som använder detta koncept för att undervisa i programming för både gymnasieelever och på högstadiet. Till boken finns även en webbsida, www.spelprogrammering.nu som innehåller kompletterande information.

Boken är på ca 210 sidor, spiralbunden, tryckt i färg och har vårt smidiga format 16x22,5 cm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Spelprogrammering.nu med HTML5 och JavaScript. Sätt ditt betyg »
  1. Tänk att det faktiskt går att blanda matematik och...
    Adam, 8 oktober 2013

    Tänk att det faktiskt går att blanda matematik och programmering på ett sätt som alla förstår. Helt underbar bok! Jag har dessutom haft nöjet att delta i flera av författarnas kurser och använde boken flitigt som extra hjälp.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna