Stärk språket, stärk lärandet : språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassrummet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2013-01-23
Upplaga
3
Förlag
Hallgren & Fallgren
Översättare
Inger Samuelsson
Originaltitel
Scaffolding Language Scaffolding Learning
Dimensioner
240 x 170 x 13 mm
Vikt
486 g
SAB
Eabf.0761
ISBN
9789173828666
Stärk språket, stärk lärandet : språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassrummet (häftad)

Stärk språket, stärk lärandet : språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassrummet

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-01-23

Slutsåld

Tredje uppdaterade upplagan, anpassad till Lgr 11.

Stärk språket Stärk lärandet har sedan första svenska upplagan 2006 blivit en av de viktigaste böckerna för alla som undervisar elevgrupper med varierande språkkunskaper. Boken - som i denna tredje upplaga har kopplats till Lgr 11 - vänder sig främst till lärare i grundskolan. Författaren Pauline Gibbons utgår från aktuell forskning och ger konkreta modeller för hur man kan arbeta både språk- och kunskapsutvecklande i olika ämnen.

Kunskap om samverkan mellan språk- och kunskapsutveckling blir allt viktigare. Den nya läroplanen ställer höga krav på elevers förmåga att tillägna sig och själva producera text i olika ämnen. Lgr 11 är synbart influerad av internationell forskning som betonar att ämne och språk går hand i hand och utvecklas parallellt. Gibbons framhåller fördelarna och möjligheterna med att arbeta ämnesövergripande med både första- och andraspråkselever i klassrummet och visar att en sådan undervisning är språkutvecklande för alla elever.

Alla exempel samt uttalsavsnitten (som bearbetats av Inga Sjödin) har så långt som möjligt anpassats till svenska förhållanden, av Carin Rosander (1. & 2. uppl.) och Anniqa Sandell Ring (3. uppl.) från Nationellt centrum för svenska som andraspråk. På Nationellt centrums webbplats www.andrasprak.su.se finns studiehandledningar till boken.

Författaren Pauline Gibbons har varit verksam som biträdande professor vid University of Technology i Sydney samt som gästprofessor vid universiteten i Göteborg och Stockholm. Hon har mycket bred erfarenhet av andraspråksundervisning i olika länder, med fokus på hur man integrerar språk- och ämnesutveckling.

Tredje upplagans svenska förord av Anniqa Sandell Ring, verksam vid Nationellt centrum för svenska som andraspråk samt författare till Låt språket bära - genrepedagogik i praktiken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stärk språket, stärk lärandet : språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassrummet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Kanonbok!
    Ann-Maria Goude, 4 maj 2016

    Kanonbok för alla lärare och speciellt om man har nyanlända i klassen, vilket de flesta har idag.
    Många bra tips!

Visa alla 1 recensioner