Skriva läsa lära - Learning to write Reading to learn (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-10-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Kristina Aldén
Medarbetare
Lövstedt, Ann-Christin (red.)
Dimensioner
238 x 168 x 20 mm
Vikt
794 g
ISBN
9789173828673
Skriva läsa lära - Learning to write Reading to learn (häftad)

Skriva läsa lära - Learning to write Reading to learn

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-10-11
370
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Här presenteras Sydney-skolans senaste forskning inom genrepedagogik och metoden Reading to Learn. Pedagogiken, som har vuxit fram under 30 år genom flera långvariga aktionsforskningsprojekt där funktionella lingvister, lärare och forskare samarbetet, har utvecklat verktyg som möjliggör en effektiv integrering av språk och lärande i undervisningen. Dessa verktyg har förändrat undervisning och lärande över hela världen, i alla ämnen och oavsett elevers åldrar.

Skriva läsa lära syftar också till att stegvis bygga upp läsarens kunskaper om pedagogiken, den funktionella lingvistiken och den sociokulturella kunskapsteorin. Genom att de vetenskapliga teorierna placerats och exemplifierats i klassrummets vardagliga kontext erbjuder boken värdefull vägledning till de lärare, lärarutbildare och forskare som vill skapa en pedagogisk förändring i klassrum och skolor.
Boken beskriver de tre faser som Sydney-skolans forskning har genomgått: Genrebaserad skrivinlärning, de olika genrerna i skolans läroplaner och läsutvecklingsmetodiken Reading to Learn. Reading to Learn innehåller undervisningsstrategier som möjliggör för alla elever att utveckla de läs-och skrivkompetenser som krävs för att nå framgång i skolans olika ämnen. Reading to Learn används med framgång i många delar av världen och även i Sverige. Resultaten har utvärderats i Australien och också i mindre skala i Sverige. Utvärderingarna visar på en två till fyra gånger snabbare utvecklingstakt hos eleverna än förväntat och att de elever som utvecklas mest är de elever som har svårast att nå upp till kunskapskraven.

Pedagogiken som boken föreslår ger lärare ett unikt system av strategier för att få till stånd en förändring som minskar kunskapsklyftan mellan olika elevgrupper och som hjälper alla elever att nå kunskapsmålen. 

Denna titel har tidigare givits ut av Hallgren & Fallgren men ingår numera i Studentlitteraturs sortiment.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skriva läsa lära - Learning to write Reading to learn
  2. +
  3. Läsförståelse - insikt och undervisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läsförståelse - insikt och undervisning av Jane Oakhill, Kate Cain, Carsten Elbro (häftad).

Köp båda 2 för 652 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skriva läsa lära - Learning to write Reading to learn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Slarvigt översatt och dålig grafik
    Henrik Stawe, 21 april 2015

    Boken kostar 400 kr. En skönlitterär bok hade inte kunnat säljas till det priset med denna slarviga översättning (översättaren saknar tillräckliga kunskaper om området), bokstäver som fattas här och där och text som är så liten i textexemplen att de verkligen frestar på för varje person som inte har helt perfekt syn. Boken är den kanske viktigaste i svensk pedagogisk debatt just nu. Gör om och gör rätt.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Skriva läsa lära - Learning to write Read...