Låt språket bära - Genrepedagogik i praktiken (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2015-06-15
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
568 g
SAB
Eabf
ISBN
9789173828758
Låt språket bära - Genrepedagogik i praktiken (häftad)

Låt språket bära - Genrepedagogik i praktiken

(7 röster)
Häftad Svenska, 2015-06-15
367
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I den nya samlade läroplanen, Lgr 11, ställs höga krav på genrekompetens i alla ämnen. Låt språket bära ger läraren stöd i arbetet med texters olika syften, uppbyggnad och språkliga drag. Boken ger lärare det stöd de behöver för att eleverna framgångsrikt ska utveckla både språket och ämneskunskaperna. I den nya, fjärde upplagan finns ännu fler anpassningar till Lgr 11, nya struktursteg och modelltexter och en ny genremedlem: Ej tidsordnad instruktion.

Boken stödjer lärare i arbetet med genrer och bearbetning av text i alla ämnen och fyller lärares behov av fördjupning i genrepedagogiken. Boken ger förståelse för hur man i den funktionella och tydliga modell som genrepedagogiken bygger på stöttar alla elever i att kunna förstå språk och ämne via lek, samtal och interaktiva övningar. I centrum står det funktionella perspektivet på lärande, interaktion samt lärarens arbete med att stötta eleverna i att förstå hur text skapas och byggs upp.
Olika genrer bearbetas genom beskrivningar av klassrumssituationer. Strukturer och språkliga drag som är viktiga att fästa fokus på i olika genrer beskrivs och hur lärare kan gå tillväga för att bygga upp ett metaspråk i klassrummet, ett språk för att tala om språk. I boken ges även exempel på bedömning som en naturlig del av vardagen och hur elevers lärande kan gynnas genom samarbete mellan lärare med olika språk- och kulturkompetens.

Exemplen är hämtade från undervisning i årskurserna 1-6 men innehållet kan lätt anpassas även till de senare årskurserna i grundskolan. 

Denna titel har tidigare givits ut av Hallgren & Fallgren men ingår numera i Studentlitteraturs sortiment.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Låt språket bära - Genrepedagogik i praktiken
  2. +
  3. Stärk språket, stärk lärandet - Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassr

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stärk språket, stärk lärandet - Språk- och kuns... av Pauline Gibbons (häftad).

Köp båda 2 för 711 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Låt språket bära - Genrepedagogik i prakt...