Stärk språket stärk lärandet, 4:e upplagan (häftad)
På topplistor
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-03-22
Förlag
Hallgren & Fallgren
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
576 g
SAB
Eabf.0761
ISBN
9789173828772

Stärk språket stärk lärandet, 4:e upplagan

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2016-03-22
378 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Stärk språket Stärk lärandet av Pauline Gibbons
Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassrummet

Stärk språket - stärk lärandet har sedan första svenska upplagan 2006 blivit en av de viktigaste böckerna för alla som undervisar elevgrupper med varierande språkkunskaper. Boken ger läsaren en solid teoribas som utgår från aktuell forskning men också konkreta modeller för hur man kan arbeta både språk- och kunskapsutvecklande i olika ämnen. Texten har kopplats till Lgr 11 av Anniqa Sandell Ring och vänder sig främst till lärare i grundskolan. Författaren Pauline Gibbons har uppdaterat boken genomgående 2015.
Kunskap om samverkan mellan språk- och kunskapsutveckling blir allt viktigare. Den nya läroplanen ställer höga krav på elevers förmåga att tillägna sig och själva producera text i olika ämnen. Lgr 11 är synbart influerad av internationell forskning som betonar att ämne och språk går hand i hand och utvecklas parallellt. Gibbons framhåller fördelarna och möjligheterna med att arbeta ämnesövergripande med både första- och andraspråkselever i klassrummet och visar att en sådan undervisning är språkutvecklande för alla elever.

Alla exempel samt uttalsavsnitten (som bearbetats av Inga Sjödin) har så långt som möjligt anpassats till svenska förhållanden, av Carin Rosander (1:a & 2:a uppl.) och Anniqa Sandell Ring (3:e uppl.) från Nationellt centrum för svenska som andraspråk och av Kristina Aldén som har översatt 4:eupplagan. På Nationellt centrums webbplats www.andrasprak.su.se finns studiehandledningar till boken.

Författaren Pauline Gibbons har varit verksam som biträdande professor vid University of Technology i Sydney samt som gästprofessor vid universiteten i Göteborg och Stockholm. Hon har mycket bred erfarenhet av andraspråksundervisning i olika länder, med fokus på hur man integrerar språk- och ämnesutveckling.

Förord av Anniqa Sandell Ring, verksam vid Nationellt centrum för svenska som andraspråk samt författare till Låt språket bära - genrepedagogik i praktiken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stärk språket stärk lärandet, 4:e upplagan
  2. +
  3. Framgång genom språket : verktyg för språkutvecklande undervisning av andraspråkselever

De som köpt den här boken har ofta också köpt Framgång genom språket : verktyg för språkutvec... av Annika Löthagen, Anna Modigh (häftad).

Köp båda 2 för 756 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Stärk språket stärk lärandet, 4:e upplagan