Fester med rester : gott och nytt av det som blev över (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kyrkkaffe
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2011-08-29
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Mannberg, Maria (form) / Aronsson, Magnus (foto)
Dimensioner
236 x 200 x 20 mm
Vikt
820 g
SAB
Qcaa,641.8
ISBN
9789173871471

Fester med rester : gott och nytt av det som blev över

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2011-08-29
45 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
"Ska vi slänga den här maten nu, eller ska vi vänta tills den möglar?"

Fester med rester - gott och nytt av det som blev över är uppslagsboken om allt som redan finns i våra kylskåp och om hur det istället för att slängas eller vänta på att slängas kan bli ännu godare.

Kreativa vardagsmatlagare i hela Sverige bjuder på sina bästa idéer och recept, och från proffshåll kommer både hållbarhetstips och rationella lösningar som gör vanliga, lätt slokande eller småskrynkliga eller lite torra råvaror som nya.

Europa och resten av världen hjälper oss att ta vara på ännu mer och göra nya pyttipannor med exotiska namn, brödpuddingar som har gjort kungligheter lyckliga och en och annan Shepherd's pie (genombrittisk) och Sloppy Joe (superamerikansk).

Resurskocken som har utplånat matsvinnet i en ICA-butik i Lund får besök. Hushållskonsulenten Stina Algotson slår ett slag för paté och minns de djupfrysta äggen på rulle. Ny Gemenskap i Stockholm tömmer ett kylskåp varje morgon. Och den fattige riddaren gör en världturné. Begreppet frysfest etableras.

Allt i alfabetisk ordning!

"Min favoritkokbok just nu är Fester med rester. En strålande bok om hur man gör gott av gamla matrester."
underbaraclaras.com

"I encyklopedisk ordning får man till exempel reda på vilka oanade möjligheter som finns i överbliven gröt, skrynkliga morötter och leopardfläckiga bananer... Mellan varven återfinns schyssta reportage."
EcoNews
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fester med rester : gott och nytt av det som blev över
 2. +
 3. Saliga soppor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Saliga soppor av Anna Braw (inbunden).

Köp båda 2 för 96 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fester med rester : gott och nytt av det som blev över. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fester med rester
  Bookworm, 31 mars 2014

  För äldre personer, som redan i barndomen av mamma lärde sig ta vara på rester och inte slänga mat, är mycket redan välkänt, men för yngre generationer är den nog en guldgruva och råden kan spara många sköna slantar i matlagningen och förhindra slöseri på grund av okunskap.

 2. Tänkvärt och klimatsmart!
  Maria (Minaboktips.se), 24 januari 2012

  Denna klimatsmarta inspirationsbok vill få oss att se vad som faktiskt finns i kylskåpet och kreativt tillvarata resterna.Boken innehåller inte så många traditionella recept, utan ger istället allmänna råd och idéer om vad man kan hitta på med enstaka matvaror som blivit över. Att göra i ordning kompletta matlådor klarar väl de flesta av, men för att använda exempelvis överbliven potatis i en ny rätt krävs lite mer eftertanke. Den alfabetiska uppställningen gör det enkelt att hitta rätt i bok... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Fester med rester : gott och nytt av det ...