Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2012-03-28
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Mannberg, Maria (form)
Dimensioner
205 x 175 x 14 mm
Vikt
320 g
SAB
Dokb,158.1
ISBN
9789173871525
Drunkna inte i dina känslor : en överlevnadsbok för sensitivt begåvade (inbunden)

Drunkna inte i dina känslor : en överlevnadsbok för sensitivt begåvade

(111 röster)  |  Läs 18 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-03-28
113
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
HSP
Highly Sensitive Personality
Sensitivt begåvad
Stark-skör

Äntligen har forskningen och erfarenheten satt namn på det många känner igen sig i. Doris Dahlin och Maggan Hägglund har skrivit boken som förklarar, bekräftar och visar hur man tar vara på sin känslighet.

Det här är den bok som vi önskar att vi haft då när det var som värst. Den fanns inte. Därför har vi skrivit den. Den handlar om att hantera sitt liv när man varken är bara stark. Eller bara skör. Utan både och. Stark och skör.

Det är en bok för dig som ibland önskar att du vore mer hårdhudad, mer okänslig.

Det är en bok för dig som får höra "Känn inte efter så mycket" och "Du inbillar dig!"

Det är en bok om hur man utnyttjar sin lysande känslobegåvning och inte drunknar i den.

Så nu finns den här boken. En simskola för alla som riskerar att drunkna i känslohavet. För att du ska slippa göra våra misstag - du hittar säkert egna att göra!

Doris & Maggan

"en underbar överlevnadsguide för alla starka men sköra. Jag önskar att alla fick läsa den."
Hillevi Wahl, Metro

"Tack TACK och återigen TACK!! Efter snart 57 år hittade jag ... mig och Känslorna ... denna bok kommer från och med nu vara min andra Bibel."
Klipp från Doris blogg

"Detta är en djupt tröstande och hoppfull bok med en positiv grundton. Läs den alla ni som anar att ni är ovanligt känsliga, och läs den också alla ni som har känsliga människor omkring er på arbetet eller i familjen."
Inger Alestig, Dagen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drunkna inte i dina känslor : en överlevnadsbok för sensitivt begåvade
 2. +
 3. Hitta din känslostyrka : en våga sätta gränser-bok för sensitivt begåvade

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta din känslostyrka : en våga sätta gränser-... av Doris Dahlin, Maggan Hägglund (inbunden).

Köp båda 2 för 279 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Drunkna inte i dina känslor : en överlevnadsbok för sensitivt begåvade. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hjälp till självhjälp.
  Susanne1954, 23 januari 2017

  En riktigt bra och bok som på ett enkelt och lättfattligt sätt beskriver ämnet. Författarna ger riktigt bra förslag till hur man kan leva med och hantera sin energikänslighet. Det märks att boken är skriven av människor med egen erfarenhet vilket gör den trovärd.

 2. Bra bok
  Inga, 19 april 2016

  Jag tycker att det är en bra bok, känner mycket igen mig själv och får många "så är det " upplevelser.
  Väldigt lättläst.

 3. Rörig
  Maggie, 28 april 2015

  Författarna har med all säkerhet mycket erfarenhet i ämnet,
  men en rörig bok. Tyvärr för det är ett oerhört viktigt ämne.

 4. Betyg på Drukna inte i dina känslor
  Anna Strid, 13 november 2014

  Boken har hjälpt mig att förstå mig själv den är oxå lätt läst och man får många aha upplevser. Det kommer nog bli en bok man går tillbaka i och läser när något händer i livit en liten hjälp reda i olka problem

 5. Mycket tänkvärd bok!
  Kicki, 3 april 2014

  Hjälpte min tonårsdotter mycket, hon kände igen sig och fick lite nycklar som hjälpte henne att ta sig igenom vardagen.

 6. Efter att ha gjort Elaine Arons test fick jag...
  felicia45 (Lund), 10 oktober 2013

  Efter att ha gjort Elaine Arons test fick jag bekräftelse på det jag alltid vetat och det andra har sagt om mig, dvs att jag är väldigt känslig. En klar HSP:erska. Dock en introvert sådan. Därför hade jag höga förväntningar på "Drunkna inte i dina känslor"...förväntningar som dock har grusats. Men jag har mig själv att skylla eftersom jag inte provläste boken innan jag köpte den.

  För det första: Hägglund-Dahlin har förmodligen skrivit en bok för extroverta personer ...jag känner in... Läs hela recensionen

 7. Jag blev uppriktigt häpen över att dessa två damer...
  Sandra Nordlund, 10 september 2013

  Jag blev uppriktigt häpen över att dessa två damer till och med använde samma vokabulär som jag själv för att beskriva sitt "mående". Det som gör att boken inte får fulla fem stjärnor är att jag inte riktigt tycker att den lever upp till sin undertitel...

 8. Det känns som om varenda ord handlar om mig och...
  Frida, 13 augusti 2013

  Det känns som om varenda ord handlar om mig och äntligen förstår jag varför jag är som jag är, varför jag reagerar som jag gör i vissa situationer och så vidare. Och jag förstår att det är inget fel på mig, jag är inte sjuk, jag blir bara lite överbelastad ibland. Och det är inget konstigt och jag är inte ensam om det. Tänk vad mycket lättare livet har blivit efter att jag läst den här boken!

 9. Boken beskriver personligheter som "tokiga chefer"...
  BanAnna, 17 juni 2013

  Boken beskriver personligheter som "tokiga chefer" borde känna känna till. Vissa personer är ju känslomänniskor ut i "fingerspetsarna" och ska behandlas med respekt, liksom alla andra. Man är inte sämre eller svagare för att man reagerar med t.ex. gråt, vid olika maktbetéenden som "hårdare människor" använder (många gånger utan anledning).

 10. Ger nya perspektiv på var gränser kan gå mellan vad...
  Majken Gustavsson, 17 juni 2013

  Ger nya perspektiv på var gränser kan gå mellan vad som betraktas som normalt och annorlunda. Boken är personlig, ibland tröttsamt pratig.

 11. Boken är klarsynt och konkret och ger mig en skön...
  Myran, 7 juni 2013

  Boken är klarsynt och konkret och ger mig en skön känsla av att jag inte är ensam, att jag inte är konstig och jag faktiskt kan nog kan börja uppskatta alla mina känslor på ett nytt sätt - och tom tycka om mig själv lite mer. Härligt!

 12. "Drunkna inte i dina känslor" är en bra och lättläst...
  Bella, 14 maj 2013

  "Drunkna inte i dina känslor" är en bra och lättläst liten bok om hur man både kan känna sig superstark en dag och nästa dag svag och värdelös. Boken var en bra introduktion till hur det är att leva som Högsensitiv person i vardagen och fick mig att vilja läsa mer om denna egenskap. Rekommenderas att läsas till alla som vill ha en inblick i ämnet.

 13. Äntligen en bok som på enkelt vis belyser och...
  kerstin fagerlind, 9 maj 2013

  Äntligen en bok som på enkelt vis belyser och resonerar kring den stora bortglömda gruppen högkänsliga HSP människor, stort tack till Hägglund och Dahlin.

 14. Att hitta sig själv i denna bok var en enorm lättnad....
  Kristin, 25 april 2013

  Att hitta sig själv i denna bok var en enorm lättnad. Det är inget "fel" på mig och jag är inte manodepressiv som folk har antytt, det finns andra som känner och upplever samma sak som jag. Efter att ha gått i terapi i flera år och ställt samma frågor men aldrig fått svar, så förstår jag mer om mig själv efter bara en halvtimmes läsning ur denna bok.

 15. Fyllde ett behov, blev som en bekräftelse för mig. När...
  P, 23 april 2013

  Fyllde ett behov, blev som en bekräftelse för mig. När kommer den som pocket, tror den skulle behöva nå ut till flera.

 16. Här fanns mycket att känna igen sig i som HSP:are, en...
  Linnéa Kjellberg, 17 april 2013

  Här fanns mycket att känna igen sig i som HSP:are, en del av livet att betrakta i ett nytt perspektiv och på sätt och vis omvärdera och kanske förstå på ett annat sätt.

 17. Som ett slag i magen
  Lotta., 5 december 2012

  Jag har svårt att hitta ord. Jag har gråtit mig igenom boken, lett igenkännande och stundtals tappat luften av förvåning. Så klockrent, vilken käftsmäll, som pricken över i. Kommer att läsa den igen och igen och igen. Tack <3

 18. Tyvärr..
  Maria, 2 oktober 2012

  Jag är HSP: känslig, introvert och väldigt emotionell. Jag känner igen mig en del i boken men en hel del ser jag ut som ett frågetecken när jag läser. Författarna kallar HSP-människor för "StarkSköringar" och skriver i termer om att HSP-människor är ibland starka, extroverta, utåtriktade och utåtriktade och ibland introverta och känsliga. Jag är aldrig drivande, engagerande eller utåtriktad. Men fokus ligger på dem som är så. Man skriver också om "typiska situationer för en HSP-människa" som ... Läs hela recensionen

Visa alla 18 recensioner

Bloggat om Drunkna inte i dina känslor : en överlevn...