Nya testamentet på grekiska och svenska (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
971
Utgivningsdatum
2011-09-09
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Översättare
Tobias Månsson
Dimensioner
213 x 145 x 34 mm
Vikt
800 g
SAB
Cbb,225
ISBN
9789173871594
Nya testamentet på grekiska och svenska (inbunden)

Nya testamentet på grekiska och svenska

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-09-09
152
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Äntligen! Nya testamentet i en unik utgåva: den grekiska grundtexten tillsammans med vår svenska bibelöversättning Bibel 2000.

Nya testamentet på grekiska och svenska vill stimulera läsning av Bibel 2000 genom att göra det lättare och smidigare att konsultera grundtexten. Den blir ett värdefullt redskap för studenter, för de präster och pastorer som har studerat nytestamentlig grekiska och för den som är intresserad av bibelöversättningsfrågor.

I denna utgåva följer språken varandra på varje uppslag. På ena sidan finns den grekiska grundtexten och på den andra översättningen från Bibel 2000. Längst ner på sidorna finns en sammanställning av textkritiska anmärkningar och notiser om vilka översättningsöverväganden som en gång gjordes av Bibelkommissionen i samband med NT 81. Informationen om vilka textkritiska val översättarna gjort har inte tidigare publicerats.

Grundtext, översättning och anmärkningar är sammanställda av docent Anders Ekenberg och teol kand Tobias Månsson.

Anders Ekenberg är teolog och kyrkomusiker. Han har tidigare publicerat en rad böcker inom såväl musikens som teologins områden, bland annat Låt oss be och bekänna: trosbekännelserna och Herrens bön där han berättar om det ekumeniska översättningsarbetet av dessa texter som ledde till de nya översättningar som i dag brukas i många församlingar. Han arbetar i dag som lärare och studierektor vid Newmaninstitutet i Uppsala.

Tobias Månsson är teol kand och komminister i Osby-Visseltofta församling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nya testamentet på grekiska och svenska
 2. +
 3. Nya testamentet - Ljudbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nya testamentet - Ljudbok (cd-bok).

Köp båda 2 för 617 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nya testamentet på grekiska och svenska. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Praktisk
  Åke Pilblad, 13 april 2017

  För den som vill se själv och jämföra. Original på grekiska och svensk översättning på samma uppslag. Med intressanta noter.

 2. Jättebra för den uppriktigt intresserade
  Jan Freidun Taravosh, 14 december 2016

  Jag skaffade den här boken från Bokus tiden före jag blev sjukskriven och gick en kurs i NT exegeitik, jag hade redan NT 81 förstås men denna version är jättebra för den som är uppriktigt intresserad, vad jag menar är att den som verkligen är ute efter en fin gåva ska titta hit, och särskilt på noten i beskrivningen där det faktiskt står såhär: . "Längst ner på sidorna finns en sammanställning av textkritiska anmärkningar och notiser om vilka översättningsöverväganden som en gång gjordes av B... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Nya testamentet på grekiska och svenska