Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
704
Utgivningsdatum
2012-11-20
Förlag
Libris förlag
Översättare
Felix Larsson
Medarbetare
Mannberg, Maria (form)
Dimensioner
215 x 139 x 23 mm
Vikt
561 g
SAB
C
ISBN
9789173872492
The Message på svenska : Nya Testamentet (inbunden)

The Message på svenska : Nya Testamentet

(9 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-11-20
259
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kärleken ger aldrig upp. Kärleken bryr sig mer om andra än om sig själv. Kärleken vill inte åt det den inte har. Kärleken spänner sig inte. Den gör sig inte märkvärdig. Den tränger sig inte på. Den tränger sig inte före. Den håller inte på att gå upp i limningen. Den håller inte räkning på andras fel. Den har inget till övers för orättvisan, men den firar när sanningen segrar, står upp i alla väder, litar på Gud i alla lägen, ser det ljusa i alla situationer, ger sig aldrig någonsin utan kämpar in i det sista.

ur Paulus första brev till korinthierna

Budskapet, The Message, är en bibelöversättning. Den tar sitt avstamp i Nya testamentets grekiska och landar rakt i vår tid. Välkända berättelser och förmaningar får starkare och delvis nya färger. Den använder samma ord som vi.

Eugene Peterson (1932 2018) undervisade unga teologer i hebreiska och nytestamentlig grekiska i många år innan han blev församlingspastor. The Message började växa fram i församlingsarbetet, och efter 30 år tog den form som en ny bibelöversättning. Den har spridits över hela den engelskspråkiga världen. 2012 lanserade Libris den svenska översättningen Nya testamentet The Message på svenska och på hösten 2015 kom samlingsvolymen The Message på svenska: Nya testamentet, Psaltaren, Ordspråksboken, Predikaren (nu slutsåld). Libris planerar för en helbibel av The Message på svenska under november 2021.Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. The Message på svenska : Nya Testamentet
 2. +
 3. Nordiska gudasagor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska gudasagor av Katarina Harrison Lindbergh (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av The Message på svenska : Nya Testamentet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lockande
  Berit R:son, 27 maj 2015

  När man är van att höra de välbekanta orden så slinker de lätt förbi -ibland är de för vackra!- och det kan vara svårt att ta till sig innehållet. I den här översättningen är det inte så. Ordvalet är mera vardagligt, ibland nästan burdust, och kastar ett nytt ljus över texten.
  Det är bra att texten inte är indelad i verser. Läsningen blir mera flytande.
  Nya testamentet: the message på svenska lockar till läsning.
  Jag har tidigare haft svårt att läsa bibeln. Inte nu längre!

 2. lättläst

  inspirerande att läsa o jämfört med vanliga översättning sv nya testamentet får jag låda med förnyade ögon o öron. Förnyande

 3. Fantastiskt och nytänkande!
  Ingemar "Inka" Gustavsson, 12 december 2014

  Från tid till annan blir man trött på det gamla och bitvis religiöst travande språk som finns i Bibeln. Och trots nyöversättningar bibehålls de urgnagda fraser man vant sig vid. Vad jag förstått så är hebréiskan och grekiska så fulla med böjningsformer vilket gör att ett ord kan ha fem eller fler meningar beroende på var i meningen det befinner sig. Hela Psaltaren t ex är full av ordlekar som svenska språket totalt missar.

  Nu kom då äntligen The Message på svenska och den är efterlä... Läs hela recensionen

 4. Boken är skriven på vår tids språk. Ger ökad...
  margareta mattsson, 14 september 2013

  Boken är skriven på vår tids språk. Ger ökad förståelse för bibeltexten. Många aha upplevelser och större inspiration att fördjupa sig i texten.

 5. Ett tidlöst budskap på ett modernt - och texttroget -...
  Rune Törnkvist, 10 maj 2013

  Ett tidlöst budskap på ett modernt - och texttroget - språk! Bara att hoppas att den helbibel Dr Peterson gjort på engelska snart kommer på svenska.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Eugene Peterson