Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2013-04-10
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
218 x 155 x 12 mm
Vikt
360 g
SAB
Vefc,616.849
ISBN
9789173872782
När kroppen gråter : 0m kroppens och själens smärta och läkning (inbunden)

När kroppen gråter : 0m kroppens och själens smärta och läkning

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2013-04-10

Slutsåld

Ont i kroppen? Ont i själen? Sedan länge? Smärtläkaren Rolf Nordemar och arbetsterapeuten Kristina Nordemar har mött smärtpatienter i över 40 år. Många av dem har haft ont i flera år utan att det har gått att hitta några tydliga kroppsliga orsaker.

"Det finns många böcker om smärtans biomedicinska natur, om den psykologiska dimensionen och om sociala aspekter", säger Rolf och Kristina Nordemar, "men få eller inga böcker som handlar om helheten och om mötet mellan läkare och patient eller mellan terapeut och patient. Vi vill göra ett försök att berätta om det fascinerande mötet mellan läkare eller terapeut och patient och om vad som kan ske under en process där smärtan tvingas på reträtt, inte besegras fullständigt men i många fall så mycket att livet blir värt att leva och ibland till och med mer värt än tidigare."

En bok för alla som möter långvarig smärta hos medmänniskor eller patienter.

Rolf Nordemar är smärtläkare och docent i reumatologi vid Karolinska Institutet och har bland annat forskat i betydelsen av träning vid reumatiska sjukdomar. Han har ansvarat för utbildning av läkare och sjukgymnaster och lett smärtkurser för annan vårdpersonal.

Kristina Nordemar är arbetsterapeut och musikterapeut, utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm, och har också utbildning i kognitiv beteendeterapi. Hon har under lång tid använt musik och akupunktur som verktyg i arbetet med smärtpatienter.

Tillsammans leder Rolf och Kristina Nordemar kurser i olika former av smärtbehandling med fokus på helhetssyn och teamarbete för patienter med långvarig smärta. De har också många uppdrag som föreläsare i ämnet smärta och smärtbehandling.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om När kroppen gråter : 0m kroppens och själ...