Den kristna kyrkans historia (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
558
Utgivningsdatum
2013-05-02
Upplaga
2
Förlag
Libris förlag
Översättare
Maria Store
Medarbetare
Beskow, Per (red.) / Ernst, Michael (form)
Dimensioner
220 x 155 x 30 mm
Vikt
1030 g
SAB
Cm,Ca
ISBN
9789173872966
Den kristna kyrkans historia (häftad)

Den kristna kyrkans historia

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2013-05-02

Slutsåld

Det började med några få unga fiskare i Galiléen, men i dag omfattar den kristna kyrkan en tredjedel av världens befolkning. För första gången finns nu på svenska ett verk som i både ord och bild berättar om hur den kristna kyrkan har utvecklats i olika världsdelar under mer än 2000 år.

Huvudtexterna är skrivna av den brittiske journalisten Jonathan Hill och den svenske kyrkohistorikern Per Beskow, som även varit redaktör för den svenska utgåvan. Till detta har 44 ämnesexperter, flera av dem svenska, skrivit fördjupningsartiklar om klosterrörelsen, inkvisitionen, darwinismen och andra företeelser och personer som varit viktiga för den kristna kyrkan och påverkat den. Över 200 bilder och 30 kartor, illustrationer och diagram gör boken lättillgänglig för alla som är intresserade av historia i allmänhet och kyrkohistoria i synnerhet. Boken kan användas för egen läsning, men är också utmärkt som lärobok och referensverk.

Ur innehållet:
De första kristna
Kristen i ett kristet kejsardöme
Det bysantinska riket
Den tidiga kinesiska kyrkan
Schismen mellan öst och väst
Påvedömets frammarsch
Medeltid och reformation i Europa
Ryssarnas omvändelse
Kyrkogrundande i Afrika och Asien
Mission i Indien
Väckelsens rötter
Västvärlden efter upplysningen
Kyrkorna i det moderna Asien och Amerika

"... Hill genomför det med den äran. På drygt 500 generöst illustrerade sidor skildrar han kyrkomötena, kristendomens utbredning, missionens historia, de teologiska schismerna, uppkomsten av ett till synes oändligt antal samfund och mycket annat som hör denna historia till och på ett förtjänstfullt sätt ger han också den politiska och filosofiska bakgrunden. (...) imponerade, inte minst för att den inte stannar vid det europeiska utan liksom själva ämnet är världsomspännande."
Populär Historia nr 6 2009

"... Boken skiljer sig från andra kyrkohistoriska översikter med sitt starka globala perspektiv: ingen annan grundläggande bok innehåller lika mycket information om kristendom och mission i Asien, Afrika och Sydamerika. Texten är informationstät men relativt lättillgänglig... Den lämpar sig mycket väl för både kurser och egen läsning ... Boken är trevligt illustrerad med ett stort antal färgbilder, kartor och diagram..."
Johan Bjellvi, Bibliotekstjänst

"Ett imponerande innehållsrikt verk. Den kaxiga ambitionen "hela kyrkans historia överallt" infrias i överraskande hög grad."
Nils-Eije Stävare, teol dr, folkhögskollärare, Kaggeholm

"Boken väcker intresse och nyfikenhet och ger säkert många aha-upplevelser, när läsaren upptäcker hur vår egen tid har sitt sammanhang med det förflutna."
Oloph Bexell, professor i kyrkohistoria, Uppsala.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den kristna kyrkans historia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Perfekt lärobok

    Boken ger en välbalanserad överblick över de viktiga utvecklingsstegen inom kristendomen från början till idag. Samtidigt ges en del djupdykningar om vissa viktiga personer och händelser. Intressant och lärorik bok som passat perfekt i högskolekursen om kyrkans historia.

  2. Heltäckande bok om kyrkohistorien
    Linda, 1 oktober 2014

    En heltäckande relativt lättläst beskrivning av kyrkohistorien. Den fokuserar inte enbart på västvärlden utan även på andra världsdelar, vilket jag tycker är positivt.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Den kristna kyrkans historia