Det händer när du vilar (cd-bok)
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Antal sidor
5
Inläsare
Tomas Sjödin
Utgivningsdatum
2013-10-31
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Axelsson, Margareta Brisell (form)
Dimensioner
130 x 130 x 15 mm
Vikt
144 g
SAB
Dokb
ISBN
9789173873048
Det händer när du vilar (cd-bok)

Det händer när du vilar

(4 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok Svenska, 2013-10-31

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det finns en hemlighet i vilan.
Det som inte händer så länge man försöker just det inträffar så snart man ger upp.
I det vardagliga kan det visa sig när man inte kan komma på ett namn. Efter att ha prövat allt, gått igenom alfabetet, släpper man försöket med en suck. Då kommer man på det!
Råd som sov på saken eller lägg det åt sidan en stund pekar åt samma håll: Någonting händer när ingenting händer. Onyttan är allt annat än onyttig.
Vad är vila? Mer än att inte arbeta? Vilka värden värnar vilan? Hur hanterar jag vilan i relation till känslan av att inte riktigt räcka till? Hur värnar jag rätten att få vara trött? Och inte minst, hur handskas jag med vilans ärkefiender Oro, Leda och Rastlöshet?


Tomas Sjödin har skrivit Det händer när du vilar för människor som har mycket omkring sig och som uppskattar det en bok om vårt behov av stillhet, men också om hur mycket vi behöver umgänge, måltider och fest.
I ett samhälle där allting går fortare och fortare har vilan gått från att vara det första, det som ger kraft till arbete och ansvar, till att hamna sist. Vilan har blivit en kompensation, en snabbladdning, istället för att vara en del av själva livet.

Tomas Sjödin har själv läst in Det händer när du vilar

Tomas Sjödin är författare, pastor, föreläsare och en av Göteborgs-Postens regelbundna krönikörer. Efter en rad mer eller mindre självbiografiska böcker gjorde han häromåret sin romandebut med Tusen olevda liv finns inom mig. Han har sommarpratat i Sveriges Radios P1 2006 och 2009, och 2011 blev han också framröstad av radiolyssnarna som vinterpratare. Han bor i Säve tillsammans med sin fru Lotta.

Sagt om Det händer när du vilar:

Att vila är att släppa taget. Bara denna enda mening är värd att läsa Tomas Sjödins senaste bok, Det händer när du vilar (Libris förlag). Tvåhundrasex sidor klokskap om den livsviktiga vilan. Jag önskar att alla läste den.
- Hillevi Wahl, Metro

Hela boken landar i en enda utandning som skär bort oron inom mig, och lyfter hoppet inom mig: "Man behöver inte räcka till. Det räcker att man finns till. Allt utöver det är bonus.
- Jakob Olofsgård, Jönköpings-Posten

Tomas Sjödin vinterpratar i Sveriges Radios P1 lördagen den 28 december klockan 13:00
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det händer när du vilar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Har inte läst färdigt än men tycker om den och anser...
    staffan korsgren, 6 januari 2014

    Har inte läst färdigt än men tycker om den och anser den vara en viktig bok som bör läsas, eller höras av många.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Det händer när du vilar