Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2014-08-13
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form)
Dimensioner
198 x 135 x 15 mm
Vikt
246 g
SAB
Do
ISBN
9789173873741
Det blå arkivet : liten bok om liv och död (inbunden)

Det blå arkivet : liten bok om liv och död

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-08-13
57
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur vill jag ha det när jag själv dör? Hur mycket ska jag bestämma och vad kan jag lämna till mina anhöriga? Och vad tror jag på? Finns det någon fortsättning på det här livet? Hur ser den ut i så fall? Jag kom till en punkt när det kändes nödvändigt att ta itu med de här frågorna.( ...)

Bättre att ta ett samtal med döden nu, tänkte jag. Och göra upp en del saker om hur vi ska ha det tillsammans. Så att jag sedan kan få ägna mig åt annat. Det finns så mycket jag vill göra.

ur boken

Lars H Gustafsson bjuder in sina läsare att formulera frågorna om livets slut och om möjligt söka en del svar. Han tar reda på vad som gäller för organdonation och hur man förbereder och genomför begravning och gravsättning. Han försöker bedöma hur långt hans eget ansvar sträcker sig, och han funderar på om och hur livet fortsätter är döden slutet eller en ny början?

Lars H Gustafsson är barnläkare och författare till en rad böcker om barn, föräldraskap och livsfrågor. På Libris har han tidigare gett ut Skynda att älska och Gå med dig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det blå arkivet : liten bok om liv och död
 2. +
 3. Så länge vi lever : hur insikten om livets korthet kan tydliggöra nuet och dess möjligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så länge vi lever : hur insikten om livets kort... av Peter Strang (pocket).

Köp båda 2 för 112 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det blå arkivet : liten bok om liv och död. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Värmande
  Gunilla, 3 november 2014

  Lars H Gustafssons mjuka röst är lugnande och ger vila för själen. Viktiga tankar om livet och döden och att vi behöver stanna upp för att inse hur mycket livet betyder för oss - och för att försonas med att slutet kommer för oss alla en gång.

 2. Tänkvärt
  Hans I Andersson, 7 oktober 2014

  Välformulerade tankar om upplevelser av åldrande och förestående död. Låter kanske nedslående men gav mig (liksom författaren) snarast en ökad livslust när diffusa och undanträngda funderingar tas fram i ljuset. Rekommenderas för alla med intresse för existentiella frågor.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Det blå arkivet : liten bok om liv och död