Det är mycket man inte måste : krönikor (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2015-02-23
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Brisell Axelsson, Margareta (form)
Dimensioner
185 x 145 x 15 mm
Vikt
297 g
SAB
Dok
ISBN
9789173874120
Det är mycket man inte måste : krönikor (inbunden)

Det är mycket man inte måste : krönikor

(26 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-02-23

Slutsåld

Om du vill göra en människa lycklig, ge henne då inga rikedomar, men ta några önskningar från henne, skrev Euripides. Att avstå, säga nej, sovra bland önskningarna är att ge rymd och växtplats för något större. Önskningarna är goda men när de kommer i flock är det klokt att vara lite sträng. Där några önskningar får möta ett vänligt nej strömmar inte sällan en oväntad glädje in. Det är mycket man inte måste, eller ens behöver ...
ur boken

Sedan 1997 har författaren och pastorn Tomas Sjödin varit krönikör i Göteborgs-Posten. Hans kolumner har blivit en del av många tidningsläsares liv, och otaliga är de krönikor som delats på Facebook eller som blivit urklippta och lästa gång på gång.

Tomas Sjödins första bok med krönikor, Jag lutar åt Gud blev en stor framgång, och här är nu hans andra bok med samlade texter. Det är mycket man inte måste innehåller ett 80-tal kolumner från åren 2011-2014.

Ur innehållet:

Säga som det är
Rör vid mig medan jag lever
Skogen är ledig
Var lagom glad
Brandvarnarens dag
Det är roligt att ha en mamma
Thomas Mertons öga
De dova dagarna
Alla tvivlares tvilling
Längtar du till Kokkola?
Fånga inte dagen
Till oss som misslyckas
Ilningar i själen

Tomas Sjödin är pastor, föreläsare och författare, bosatt i Säve utanför Göteborg. Han har skrivit ett tiotal böcker, senast Det händer när du vilar samt romanen Tusen olevda liv finns inom mig. Tomas har även varit värd för Sommar i P1 2004 och 2006 samt framröstad värd för Vinter i P1 år 2011 och 2013.

Sagt om Det händer när du vilar:

"Tvåhundrasex sidor klokskap om den livsviktiga vilan. Jag önskar att alla läste den."
Hillevi Wahl, Metro
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Det är mycket man inte måste : krönikor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bästa biken.
  Lars Olof Sjöström, 2 december 2015

  I sitt esse är han i denna bok Tomas. Och så klart lite mer avslappnad. Titeln förebådar ju just det. Men han är bra. Alltid.

 2. För en resa inåt kanske man måste läsa just denna.
  Tomas Nilsson, 15 oktober 2015

  Kanske en av de bättre skrifter jag läst. Jag säger skrifter ,därför att varje kåseri är ett avslutande kapitel. Läs en skrift i taget. Luta dig tillbaka och låt tankarna komma och gå.

 3. Tomas krönikor är alltid lika givande
  Per H Forss, 6 oktober 2015

  Jag har läst Tomas tidigare krönikor i bokform och precis som den var även denna läs- och tänkvärd. Det finns alltid något som talar till mig och får mig att reflektera över och dra paralleller med händelser i mitt eget liv, små klarsynta iakttagelser och funderingar jag kan känna igen mig själv i och ta till mig.
  Jag använde mig av den förra samlingen krönikor som diskussionsunderlag i en samtalsgrupp, vilket var mycket uppskattat bland deltagarna och bidrog till många fina stunder av g... Läs hela recensionen

 4. Hjärtat blir varmt.
  Abenock, 19 juni 2015

  Berättelser med funderingar och slutsatser kring livets väsentligheter innehåller denna krönikebok. Tomas Sjödins berättarstil är njutbar. Kort men varmt och klokt.

 5. Alla borde läsa den här boken

  Så öppet, så mänskligt, så befriande för själen. Boken har så många djup och får en att se på sig själv och sin omgivning på ett litet annat sätt. Tankar som vi så många gånger tänkt själva, men aldrig lyckats sätta ord på. Tack och lov att någon har gjort det.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Det är mycket man inte måste : krönikor