Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2015-05-29
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Översättare
Maria Store
Originaltitel
The Book of Forgiving
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form) / Karlsson, Daniel (form)
Dimensioner
180 x 120 x 20 mm
Vikt
135 g
SAB
Cf
ISBN
9789173874335
Förlåtelse : den fyrfaldiga vägen till helande för oss och vår värld (pocket)

Förlåtelse : den fyrfaldiga vägen till helande för oss och vår värld

(16 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-05-29
79

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
" Jag har ofta sagt att i Sydafrika hade det inte funnits någon framtid utan förlåtelse. Vår ilska och viljan att hämnas hade kunnat förstöra allt. Det är lika sant för var och en av oss som för hela världen. "

Fredspristagaren och rättviserebellen Desmond Tutu har tillsammans med sin dotter Mpho Tutu skrivit en bok om förlåtelse. Den är grundläggande, praktisk och fylld av medkänsla.

Här får vi möta kvinnan som vittnade i Sydafrikas sannings- och försoningskommission om hur brutalt hennes man blev mördad, men som ändå säger: Jag vill veta vilka som mördade min man. Jag vill förlåta dem.
Här får vi möta många andra som haft svårt att förlåta. Den unga kvinna som blev utsatt för övergrepp av mammans nya man, pojken som varje dag blev slagen av sin far. Hur gör man om man vill förlåta? Och kan allting verkligen förlåtas?

Boken är skriven för alla som längtar efter att kunna förlåta, men även för dem som är i behov av förlåtelse. Världen behöver förlåtelse, skriver Desmond och Mpho Tutu, och alla människor kan bli en del av den.

Desmond Tutu är ärkebiskop emeritus i Anglikanska kyrkan i Sydafrika och anses vara Sydafrikas mest framstående ledare, näst efter Nelson Mandela. Han blev känd motståndare till apartheid och icke-våldsförespråkare och ledde Sydafrikas sannings- och försoningskommissions sedan apartheidväldet fått ett slut. Tutu fick nobelpris 1984, och har på senare år engagerat sig för att uppmärksamma det svåra hiv/aids-läget i Afrika.

Mpho Tutu är dotter till Desmond Tutu och präst inom episkopala kyrkan. Hon är grundare och direktor för the Tutu Institute for Prayer and Pilgrimage i Washington D C, USA, samt ordförande för Global Aids Alliance. År 2010 gjorde hon ett uppmärksammat besök på bokmässan i Göteborg i samband med att boken Om godhet kom ut på svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förlåtelse : den fyrfaldiga vägen till helande för oss och vår värld
 2. +
 3. Kalender 2024 Paulo Coelho : Sinneslugn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kalender 2024 Paulo Coelho : Sinneslugn av Bazar Förlag (kalender).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Förlåtelse : den fyrfaldiga vägen till helande för oss och vår värld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt läsvärd
  Birgitta Stiefler, 26 maj 2021

  Nyttiga ord om förlåtelsen som aldrig borde underskattas. Välskriven, ödmjuk och en viktig bok i vår tid. Kan rekommenderas till alla.

 2. En fantastisk bok om att gå vidare
  Yvonne Eriksson, 28 februari 2018

  En bok att läsa på egen hand eller varför inte i en grupp. Tänkvärda texter varvas med övningar i att släppa taget om det som varit. Konsten att välja förlåtelsens väg istället för hämndens väg.
  Den handlar också om att, på ett kärleksfullt sätt, ta hand om det som gör ont och förlåtelsen som redskap för att sluta fred med sig själv och sin omvärld. Klart läsvärd och en bok jag kommer att återvända till många gånger.

 3. Förlåtelse som befriar!
  Ella , 16 maj 2016

  En mycket tänkvärd bok som ger reflektion och insikter. Med rätt förhållningssätt kan människor slippa fastna i bitterhet och hat. En möjlighet att i förlåtelsen släppa taget om det svåra och få bättre livskvalitet. Befria sig!
  Ulla Oreilly

 4. En bok alla kan o borde läsa.
  B.S., 20 augusti 2015

  En fantastisk bok om hur man kan förlåta o varför man behöver göra det. När man inser att detta är en person som har suttit i en regering i ett land, att det faktiskt finns en väg att gå ur en svår kris för ett land så kan man bara hoppas att fler länder får den möjligheten - o tar den.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna