Vara kristen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2015-11-16
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Översättare
Maria Store
Originaltitel
Being Christian
Medarbetare
Åkerlund, Magnus (form)
Dimensioner
185 x 130 x 10 mm
Vikt
177 g
SAB
Ca
ISBN
9789173874373
Vara kristen (inbunden)

Vara kristen

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2015-11-16
177
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vad är de mest centrala delarna i att vara kristen? Jag tänker inte i termer av enskilda individer som lever underbara liv, utan mer i termer av enkla och identifierbara saker som får dig att inse att du är del av den stora kristna gemenskapen.

Den här lilla boken är tänkt att hjälpa dig att tänka på de fyra mest uppenbara sakerna i kristen tro: dopet, Bibeln, nattvarden och bönen.

Kristna blir del av den kristna gemenskapen genom att antingen vatten hälls över huvudet eller att hela kroppen sänks ner i vatten. Kristna läser Bibeln; Kristna samlas för att dela bröd och vin till minne av att Jesus från Nasaret dött och uppstått och kristna ber.

Det finns en stor och ibland förvirrande variation i hur kristna tänker och praktiserar en rad olika ting, men dessa fyra grundläggande aktiviteter har förblivit konstanta och oumbärliga formler majoriteten av dem som kallar sig kristna använder. I den här boken ska vi se på vad dessa aktiviteter säger oss om kärnan av det kristna livet och vilken slags människor vi hoppas bli i ett samhälle där dessa saker praktiseras.

Rowan Williams (f 1950) är brittisk teolog och poet som var ärkebiskop i Anglikanska kyrkan från 2003 till 2012. Sedan januari 2013 är han föreståndare (master) för Magdalene College i Cambridge. Williams är en internationellt mycket uppskattad författare och talare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vara kristen
  2. +
  3. Vara lärjunge : det kristna livets grunder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vara lärjunge : det kristna livets grunder av Rowan Williams (inbunden).

Köp båda 2 för 316 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rowan Williams