Jesus : en resa genom hans liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
551
Utgivningsdatum
2015-10-29
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Översättare
Maria Store
Originaltitel
Jesus - A Pilgrimage
Medarbetare
Mannberg, Maria (form)
Dimensioner
215 x 150 x 40 mm
Vikt
749 g
SAB
Ccda
ISBN
9789173874380
Jesus : en resa genom hans liv (inbunden)

Jesus : en resa genom hans liv

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2015-10-29
219
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Tanken med den här boken är att alla ska kunna läsa den - både de som just har börjat tänka på Jesus och de som tycker att de har god kännedom om ämnet. Den riktar sig till alla som vill veta något om Jesus, de som har en djupt tro och de som inte har någon tro alls. Men min egen utgångspunkt är att jag är kristen, och jag kommer inte att vara blyg för att tala om min tro. Slutligen kommer jag inte att förutsätta att du har gedigna förkunskaper om evangelierna eller om Jesus liv, men jag tänker förutsätta att du snabbt kan anpassa takten och 'följa mig', för att citera Jesus...

Jag vill att du ska få möta den Jesus som du kanske redan känner, men på ett nytt sätt. Eller så kanske du inte vet så mycket om Jesus, och då vill jag presentera honom för dig. Framför allt vill jag presentera dig för den Jesus som jag känner och älskar, han som står i centrum för mitt liv.

Att lära känna Jesus har varit en pilgrimsresa.

James Martin i förordet

James Martin, jesuitpräst och författare till Söka och finna Gud i allt, bjuder oss med för att uppleva berättelsen om Jesus i evangelierna på ett fullständigt nytt, levande och spännande sätt - och ger läsaren en djupare förståelse av Jesus.

Martin färdas genom evangeliet steg för steg och belyser inte bara de bekanta avsnitten utan även Jesus "dolda år". Detta är ett modigt återberättande av Jesus liv, trogen mot den kristna traditionen samtidigt som den begrundar de delar av skildringen som ofta har gåtts förbi.

Martin kombinerar reseskildring, Jesusbiografi och andlig vägledning i ett och samma grepp. Han återskapar Galileen och Judeen i det första århundradet och får oss in i Jesus liv och avslöjar hur denna man talar också till oss i dag.

Jesus - en resa genom hans liv är en inbjudan att lära känna Jesus så som James Martin har lärt känna honom: som Messias och Frälsare - men också som broder och vän.

"Behöver vi egentligen ännu en bok om Jesus? Om det är denna bok vi pratar om så är svaret ja. James Martins grepp är unikt och originellt och kommer fånga läsaren och ge en glimt av mannen från Nasaret som man inte får någon annanstans. Han kombinerar tre 'källor': de bibliska berättelserna, sitt eget ignatianskt tränade böneliv och ett iakttagande öga när han besöker de platser där Jesus levde, undervisade och dog. Slutresultatet blir en bild av Jesus i fulla konturer som man inte hittar någon annanstans. Oberoende av hur mycket eller lite man redan vet om Jesus, den här boken är ovärderlig."
Harvey Cox, Professor of Divinity vid Harvard Divinity School

James Martin är jesuitpräst, kulturredaktör för magasinet America och författare till flera böcker. Han är även en ofta anlitad mediekommentator och har medverkat i olika sammanhang som The Colbert Report, New York Times och Wall Street Journal.

Hans bok My life with the Saints blev utsedd av Publishers Weekly som en av 2006 års bästa böcker. Libris förlag har utgett hans första bok på svenska Söka och finna Gud i allt och den har blivit mycket uppskattad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jesus : en resa genom hans liv
  2. +
  3. Jesus med judiska ögon

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jesus med judiska ögon av Svante Lundgren (häftad).

Köp båda 2 för 419 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Jesus : en resa genom hans liv